25 februari 2021
fredag, 19 februari 2021 12:46

Villa Dagmar, vid Saluhallen, öppnar i maj

Skrivet av 

 

 

 


Hotellets 70 rum och sviter har en innergård med restaurang Villa Dagmar, som drivs i ett samarbete med stjärnkrögarna Daniel Höglander och Niklas Jönsson.

 

 

 


Entrén till hotellet på Nybrogatan, intill Östermalms Saluhall.

 

 

 


Taket till gården för Villa Dagmar är glasat.

 Den 6 maj 2021 öppnar boutiquehotellet Villa Dagmar portarna intill Östermalms Saluhall.  Hotellet, som renoverats och byggts om under ledning av arkitekterna på Tengbom, ligger i en fastighet i jugendstil. Villa Dagmar ägs och drivs av grundarna till Hotel Diplomat, familjen Malmström, som sedan 30-talet drivit hotellverksamheter i fyra generationer.

– Med Villa Dagmar får Hotel Diplomat en syster med rötter i en stolt och ansedd hotelltradition. Samtidigt är det ett hotell som skriver sin egen historia med nya idéer och koncept. Vi har särskilt tänkt på de mest kräsna resenärerna som ställer höga krav på kvalitet och bemötande. För oss, som vuxit upp i en hotellägarfamilj, känns det extra roligt att få lägga grunden till en ny institution i Stockholm. En pulserande och exklusiv mötesplats för såväl världsresenärer som Stockholmare – precis som Dagmar själv hade önskat, säger Anna Cappelen, arbetande styrelseordförande och delägare i Hotel Diplomat och Villa Dagmar.

Bakom hotellets inredning står Anna Cappelen och inredningsarkitekten Per Öberg som tillsammans med inredaren Helena Belfrage. Inspirationen har de hämtat från sina resor runt om i Europa. Villa Dagmar blir ett hotell med skandinavisk design, internationella möbelklassiker samt exklusivt ritade möbler av Per Öberg.

Hotellets 70 rum och sviter får utsikt över Nybrogatan eller innergården, hotellets hjärta, som för tankarna till en italiensk piazza med en mat- och vinbar, omgiven av en restaurang, en kombinerad koncept- och blomsterbutik, ett spa samt md direktanslutning till Östermalms Saluhall. Restaurang Villa Dagmar, som drivs i ett samarbete med stjärnkrögarna Daniel Höglander och Niklas Jönsson (grundarna av Michelin-restaurangen Aloë och Rinos Bodega) får en internationell atmosfär. Menyn präglas av medelhavsköket med många små rätter.

– Med restaurangen vill vi skapa en modern och tidlös klassiker. Några av våra ledord är Including Contemporary Gastronomy och The Real New Nordic. En meny som inbjuder till spontanitet och lekfullhet, säger Daniel Höglander och Niclas Jönsson.

Namnet Villa Dagmar är en hyllning till Dagmar Bergsten, en kvinna, med släktband till familjen Malmström. Interiören är inspirerad av Karl och Dagmar Bergstens privata bostad i Båstad, influerad av renässanspalatset Villa d’Este utanför Rom och San Michele på Capri, som uppfördes av Axel Munthe.