25 februari 2021
måndag, 22 februari 2021 11:33

Studentbostäder i Sverige bygger 673 bostäder

Skrivet av 

 

 

 


Studentbostäder i Sverige ska avsluta det problemtyngda byggandet av Prime Livings före detta studentbostäder i Spånga.

 Studentbostäder i Sverige har tecknat entreprenadavtal om slutförande av projekten i Spånga, Stockholm och i Malmö. Byggnationen beräknas färdigställas till största del under första halvåret 2021. Enligt handlingsplanen kommer 209 lägenheter i Spånga och 464 lägenheter i Malmö, således totalt 673 bostäder, att vara slutförda så att studenter kan flytta in till sommaren 2021.

– Det här är ett viktigt steg för oss i vår handlingsplan efter samgåendet. Det är ett skriande behov av studentbostäder i storstadsregionerna, samtidigt har vi ett ansvar att inte bara säkerställa fler bostäder utan även en hög boendestandard, kommenterar Rebecka Eidenert, vd för Studentbostäder i Sverige.

 

Studentbostäder i Sverige meddelade i december att man tecknat avtal om att förvärva fastigheten Södertälje Lina 4:50 från Cederdalen Fastigheter där cirka 50 studentlägenheter planerades uppföras. Förvärvet var villkorat av beviljat bygglov för planerad byggnation, men vilket inte blev beviljat av kommunen. Förvärvet har på grund av detta återgått. Studentbostäder i Sverige erlade i samband med förvärvet en handpenning som nu har betalats tillbaka.