25 februari 2021
måndag, 22 februari 2021 15:03

Logicenters avtalar med Nagel-Group i Landskrona

Skrivet av 

 

 

 


Under 2020 färdigställdes Logicenters, Kronan 1 om 24.000 kvm, belägen på adressen Örjaleden i Landskrona.

 Nu ska Europas största logistikföretag inom livsmedel Nagel-Group flytta in i Logicenters anläggning i Landskrona. Det står klart när parterna skrivit ett 15-årigt hyresavtal om en 12.000 kvm stor yta i Logicenters befintliga fastighet. Nagel-Groups inflyttning beräknas ske under den senare delen av sommaren i år.

Under 2020 färdigställdes Logicenters moderna logistikanläggning Kronan 1, belägen på adressen Örjaleden i Kronan företagspark i Landskrona. Nu har logistikfastighetsaktören tecknat ett hyresavtal med det tyska livsmedelslogistikföretaget Nagel-Group avseende en yta om cirka 12.000 kvm av fastigheten som är totalt ungefär 24.000 kvm stor. Sunclass Airlines ApS har sedan fastighetens färdigställande varit verksamma i den andra delen av fastigheten.

– Vi vill varmt välkomna Nagel-Group till vår moderna fastighet i Landskrona. Vi är övertygade om att anläggningens strategiska läge lämpar sig perfekt för deras verksamhet, med goda kommunikationer till hela södra Sverige och norra Europa. Jag vill tacka både Nagel-Group och kommunen för det goda samarbetet och ser fram emot ett långsiktigt partnerskap med båda aktörer, säger Matthias Kettelhoit, Head of Logicenters.

Inför Nagel-Groups inflytt, som planeras ske i början september, ska logistikanläggningen utrustas ytterligare för att möta företagets behov. Bland annat kommer Logicenters att addera ytterligare portar till fastigheten, en extra körgård samt tillhandahålla ytor för kyl- och frysvaror. Vidare finns det även möjlighet att installera solceller på taket, något som går i linje med Logicenters ambitiösa hållbarhetsarbete.

– Vi ser fram emot att flytta in i vår nya logistikanläggning som dessutom befäster vår närvaro i norra Europa. Jag vill tacka Logicenters för ett gott samarbete där de har varit väldigt måna om att uppfylla våra höga logistiska krav och mer därtill, säger Hans-Joachim Brockmeyer, Managing Director Nagel Nordics.

– Vi hälsar Nagel-Group välkomna till Landskrona. Denna etablering är ytterligare ett bevis på fördelarna med Landskronas strategiska läge mitt i en expansiv region, säger Torkild Strandberg, kommunstyrelsens ordförande i Landskrona stad.