5 mars 2021
tisdag, 23 februari 2021 14:24

Svenska Hus bygger kontorshuset K6 i Malmö

Skrivet av 

 

 

 


Visionsbild av kontorshuset K6 om 11.600 kvm i Malmö Foto: Helio GT30 Stockholm.Svenska Hus och kontorsaktören Helio inleder ett samarbete om ett koncept kring K6 i Malmö. Konceptet innehåller allt från flexibla kontorslösningar med full service till gym, lunchkafé, podcaststudio och föreläsningar.

– K6 är ett fantastiskt hus och vi är grymt taggade inför uppgiften, säger Patrik Åström, vd för Helio. Det här innebär dessutom vår första etablering i Malmö. Nu får vi chansen att visa upp vad ett kontorshus kan vara även i den spännande Öresundsregionen.

Redan från start såg Svenska Hus fastighetens unika potential – inte minst i form av läget i centrala Malmö och det fantastiska atriet. Efter en omfattande ombyggnad börjar alla bitar falla på plats och med det nya avtalet med Helio kan attraktionskraften maximeras i form av service, möteslokaler och utbud efter arbetstidens slut.

– Coworking är här för att stanna och är ett mycket bra komplement till framtidens kontorserbjudande, säger Daniel Massot, vd för Svenska Hus. Tillsammans med Helio kommer vi att skapa Öresunds mest attraktiva kontorshus för arbete och informella möten. Här ska kreativa miljöer och berikande nätverk frambringa en mötesplats där människor trivs att vara.

– Helio är en otroligt kreativ aktör i coworking-branschen och deras flaggskepp GT30 på Grev Turegatan i Stockholm var givetvis en tung anledning till vårt val av partner, säger Anna Hurtig, uthyrningsansvarig för Svenska Hus.

En välkomnande entré skapas nu i samverkan med Helio – som kommer att driva alla delar i huset, från reception till gym, service och egna flexibla kontor.

– Äntligen få vi lära känna Malmö och visa vad vi kan, säger Patrik Åström, vd för Helio. Vi kommer att driva ett fantastiskt hus med gym, föreläsningar, hälsa, café med hälsosam mat, streaming-studio och coworking. Vi är glada och stolta över att få Svenska Hus förtroende att ta över och förädla 11.500 kvm med kontorsmöjligheter för 1-500 personer. K6 blir Helios första etablering i den spännande Öresundsregionen. Men säkerligen inte den sista!

Svenska Hus har redan flyttat sitt regionkontor till huset och målet med K6-satsningens har hela tiden varit att skapa en levande destination för människor som har affären i fokus. Nätverkande, gemenskap och överlägsen service har stått högt på prioritetslistan. Anna Hurtig tycker att målet är nått. Hon  säger

– Det Helio kommer att erbjuda är verkligen ”det där lilla extra”. Att kunna träna, äta en god och hälsosam lunch och stanna kvar för spännande föredrag och After Work. Vem vill inte arbeta i ett sådant sammanhang? Man utvecklas inte genom att tala med samma människor varje dag, man utvecklas genom att möta nya människor och ta del av deras liv och erfarenheter.