20 april 2024
onsdag, 24 februari 2021 10:59

Humlegårdens intäkter steg med 17 procent

Skrivet av 

 

 

 


Anneli Jansson, vd för Humlegården Fastigheter. Fotograf: Jonas Malmström

 








Under år 2020 förbättrade Humlegården Fastigheter bolagets nyckeltal samtidigt som bolaget fick en stärkt kreditvärdighet. Trots pandemins effekter ser bolaget tillbaka på ett starkt år på grund av en stark kundportfölj, en bra positionering och ett långsiktigt arbete med fokus på kassaflöde, lönsamhet och hållbarhet.

Under helåret 2020 steg hyresintäkterna till 1.587 Mkr (1.355), en ökning med 17 procent. Hyresnivåerna i omförhandlade avtal ökade i genomsnitt 20 procent. Uthyrningsgraden inklusive tecknade men inte inflyttade hyresavtal uppgick till 92 procent.

Driftöverskottet ökade med 19 procent till 1.206 Mkr (1.015) med en överskottsgraden steg till 76 procent (75).

Finansnettot uppgick till -235 Mkr (-147), vilket orsakades av en ökad skuldvolym.

Förvaltningsresultatet ökade med 12 procent till 920 Mkr (819).

Marknadsvärdet på fastigheterna uppgick till 35.735 Mkr. De orealiserade värdeförändringarna på fastigheter minskade till 612 Mkr (3.205), vilket i sin tur medföljde att resultatet efter skatt minskade till 1.121 Mkr  (3.141).

– Vi ser tillbaka på ett år som saknar motstycke i modern tid, där pandemin präglat samhället på många sätt. Trots utmanande tider har vi levererat ett bra resultat. Våra nyckeltal är stabila och vi fortsätter visa ett starkt förvaltningsresultat och ett ökat substansvärde, säger Anneli Jansson, vd för Humlegården Fastigheter.

– Pandemin har påskyndat digital utveckling, men också tydliggjort och stärkt kontorets roll. Betydelsen av kontorets kvalitet, funktion och attraktivitet har blivit mer uttalad. En helt grundläggande insikt är att värdet på våra hus bygger på att det finns människor som jobbar i dem. Med den utgångspunkten blir det tydligt att vi som fastighetsägare behöver bli ännu bättre på att förstå hur vi kan hjälpa våra kunder med betydligt mer än att tillhandahålla tak och fyra väggar. Humlegården behöver aktivt vara med och påverka vilken service och vilka tilläggstjänster som våra kunder erbjuds i våra lokaler. Vi har riktigt bra förutsättningar, med rätt kundbas och rätt platser, säger Anneli Jansson.