25 april 2024
onsdag, 24 februari 2021 18:05

NP3 Fastigheter bildar joint-venture med Jämtkraft

Skrivet av 

 

 

 


Lars-Göran Dahl, fastighetsutvecklingsdirektör på Skistar AB, blir styrelsens ordförande för NP3 Fastigheters och Jämtkraft nybildade bolag Jämtjägaren AB.








NP3 Fastigheter AB och Jämtkraft AB har bildat det gemensamt ägda joint-venture bolaget, Jämtjägaren AB för uppförande av ett huvudkontor och driftcentral för Jämtkraft. I ett första steg har NP3 sålt två fastigheter med byggrätter till Jämtjägaren AB.

Genom bildandet av ett gemensamägt bolag säkerställer NP3 via utformningen av den kommande byggnationen fortsatt tillgänglighet till sina närliggande fastigheter på området Stadsdel Norr samtidigt som Jämkraft tryggar ett långsiktigt förfogande över sitt huvudkontor och driftcentral.

Fastigheterna som har överlåtits till Jämtjägaren AB är Fältjägaren 13 och 14 och omfattar en total byggrätt om 12.000 kvm. Projektering pågår för en byggnation om 10.000 kvm där den totala investeringen beräknas uppgå till 250-300 Mkr, vilken förutom byggnationen för Jämtkraft omfattar ytterligare en kontorsbyggnad. Byggnaderna skall ha en högkvalitativ arkitektur och starkt hållbarhetsfokus för certifieringsändamål som tillgodoser aktieägarnas långsiktiga avkastningskrav.