16 april 2024
torsdag, 04 mars 2021 10:46

K-Fastigheter och Kilenkrysset bildar JV

Skrivet av 

 

 

 


Från vänster: Kilenkryssets koncernchef och grundare Jan Persson samt Jacob Karlsson, vd för K-Fast Holding AB.











K-Fastigheter startar ett gemensamägt bolag med Kilenkrysset AB för att verka i Mälardalsregionen och uppföra K-Fastigheters koncepthus för långsiktig förvaltning på de bostadsbyggrätter som utvecklas av Kilenkrysset. Det nya bolaget kommer att verka under namnet K-Fast Kilen AB och K-Fastigheter äger 51 procent av aktiekapitalet.

– Med detta samarbete får K-Fastigheter tillgång till många och attraktiva byggrätter i ett för oss viktigt tillväxtområde. Kilenkrysset är en stor markägare och kan tillföra vårt gemensamma bolag mark i områden som K-Fastigheter bedömer lämpliga för byggnation av lägenheter i våra tre koncepthus, säger Jacob Karlsson, vd för K-Fast Holding AB.

– Kilenkrysset med sin geografiska närhet och med sitt breda nätverk kommer dessutom att bistå K-Fastigheter i upphandling av infrastruktur- och markentreprenader hänförliga till den kommande bostadsproduktionen. Vi kommer att bygga och förvalta våra hus enligt samma höga krav som vi ställer på alla våra projekt, fortsätter Jacob Karlsson.

– Kilenkrysset är en privatägd bygg- och fastighetskoncern bildad år 1990 och med säte i Strängnäs. Vi är en av Sveriges största markägare och har affärsidén att bygga, förvalta, långsiktigt äga och utveckla områden för lager och logistik, kontor, bostäder och samhällsnytta. Det finns stor potential i att samarbeta med K-Fastigheter, vi har till stor del liknande affärsfilosofi, säger Kilenkryssets koncernchef och grundare Jan Persson.

 

Samtidigt med parternas avtal om ett gemensamt JV köper K-Fastigheter en produktionsanläggning för prefabricerade betongstommar, ägd av Kilenkrysset i Strängnäs. Genom förvärvet kan K-Fastigheter stärka sin position som byggare och förvaltare av kostnadseffektiva hyresrätter i koncepthus, med fokus på Mälardalsregionen. Köpet är en viktig del i K-Fastigheters satsning på att bygga fler hyresrätter i Mälardalsregionen.



Prefabfabriken omsätter cirka 60 Mkr på årsbasis. Säljare är Kilenkrysset Produktion AB, ett bolag inom Kilenkryssetkoncernen. Den preliminära köpeskillingen för aktierna uppgår till 21 Mkr och tillträde sker den 30 april 2021.