27 april 2024
fredag, 05 mars 2021 09:34

Cushman & Wakefield hyr ut K1 Karlbergs Strand

Skrivet av 

 

 

 


K1 Karlbergs Strand , som ska stå klart våren 2004, omfattar drygt 20.000 kvm ljus BTA, garage i två plan samt ett aktivt taklandskap. JM kommer att hyra cirka 60 procent av lokalerna för sitt nya huvudkontor. Resterande ytor om cirka 7.500 kvm kontor ska finnas tillgängliga för andra hyresgäster.











Cushman & Wakefield har fått uthyrningsuppdraget för projektet K1 Karlbergs Strand. JM har tidigare  meddelat att bolaget startar produktionen under första kvartalet 2021 och det förväntas vara inflyttningsklart till 2024. JM kommer själva att flytta in i del av huset – vilket säger en hel del om ambitionsnivån. Se länk.

K1 Karlbergs Strand har ett tydligt fokus på träning, wellness och balansen mellan arbete och fritid. Huset kommer att bland annat vara utrustat med ett eget gym, padelbana, café, restaurang och takterrass. Tanken är att hyresgäster och medarbetare ska känna sig som hemma i huset och må så bra som möjligt.

I samband med produktionsstart lanseras även sajten k1karlbergsstrand.se med mer information om projektet.

Gert Wingårdh, som är husets arkitekt, berättar att ett modernt kontor idag identifieras som en mötesplats snarare än endast en arbetsplats. Det ska gärna ske interaktioner mellan avdelningar och även mellan olika företag. Hela huset har en modern och social anda i sig, och målet är att husets gäster ska känna en tillhörighet till varandra, företaget och kontoret. Johan Skoglund, vd för JM, berättar att det här kommer att bli en inspirerande och spännande mötesplats i framkanten av modernitet och globala trender.

Utöver JMs eget kontor samt allmänna ytor innehåller projektet cirka 7.421 kvm kontor på 2,5 plan för uthyrning till externa hyresgäster för inflyttning 2024.

Johan Zachrisson, Partner på Agency Leasing, säger:
– Vi är stolta över att JM väljer Cushman & Wakefield för uthyrningen av K1 Karlberg. Genom att vara med tidigt kan vi bidra till ett framgångsrikt projekt.

Linus Tillander
, Leasing Manager, säger:
– K1 Karlberg är helt rätt för företag som vill ge sina medarbetare de allra bästa förutsättningarna till en utomordentlig arbetsmiljö. Läget är svårslaget med närhet till natur, citypuls och erbjuder ett brett utbud av faciliteter.

Tomas Jonson, projektledare JM Fastighetsutveckling, säger:
– Vi ser fram emot att påbörja uthyrningsarbetet tillsammans med C&W. Deras kontaktnät, fingertoppskänsla och dokumenterade förmåga att landa affärer kommer att vara en stor tillgång i arbetet att fylla K1 Karlbergs Strand med hyresgäster!