3 maj 2024
fredag, 12 mars 2021 12:07

Sydsvenska Hem köper för 502 Mkr

Skrivet av 

 

 

 


Vd för Sydsvenska hem är John Malmström.















Sydsvenska Hem har ingått avtal om förvärv av bolagen Eurocorp No 2 Holding AB, Eurocorp Brågarp AB, AB Redaktören samt Angelicagruppen AB med ett samlat underliggande fastighetsvärde om cirka 502 Mkr. Fastigheterna har en samlad yta om cirka 50.000 kvm och förvärvet kommer finansieras genom en kvittningsemission av preliminärt 2.897.309 nya aktier i bolaget riktad till säljarna av ovanstående bolag. Emissionen innebär att bolaget tillförs cirka 319 Mkr i eget kapital. Emissionskursen uppgår till 110,22 kronor per aktie.

Fastigheterna är i huvudsak belägna i sydvästra Skåne och består av samhällsfastigheter, bostäder, handel, industri, kontor samt byggrätter med ett stort inslag av värdeskapande utvecklingsmöjligheter i fastighetsbeståndet.

 

Samtliga fastigheter har värderats av Savills Sweden AB per den 31 december 2020. Köpeskillingen har beräknats med utgångspunkt från genomförda fastighetsvärderingar och eget kapital, vilket ger ett förvärvsvärde på 319 Mkr för de förvärvade bolagen. Förvärvet tillför även Bolaget en organisation för fastighetsutveckling, fastighetsförvaltning och ekonomisk förvaltning.

Efter genomförandet av förvärven blir Olof Andersson Förvaltnings AB, Briban Invest AB, Cedelma AB, AB Lomma Tegelfabrik och Viola Tricolor AB stora aktieägare i bolaget tillsammans med nuvarande större ägare som Kantzow Holding AB, Johan von Kantzow och Johan Olofsson direkt och indirekt.

Totalt kommer ovan nämnda ägare representera 69 procent av aktierna och rösterna i bolaget. Transaktionen är villkorad av sedvanlig due diligence samt beslut av bolagsstämma med aktieägarna i Bbolaget. Ambitionen är att slutföra transaktionen under första halvåret 2021 med tillträde den 1 juli 2021.

Sydsvenska Hem AB indirekt äger fem fastigheter i västra Skåne. Bolaget bildades i december 2015 och förvaltar idag en fastighetsportfölj med huvudsakligen hyresrätter och samhällsfastigheter. Beståndet omfattar cirka 22.000 kvm och är idag nästintill fullt uthyrt. Bolaget genomförde de första fastighetsförvärven i mars 2016 och den femte fastigheten tillträddes den 1 mars 2017. Bolaget förvaltas av Pareto Business Management AB och bolagets aktier handlas på Spotlight Stock Market sedan den 6 april 2016.