23 juli 2021
torsdag, 18 mars 2021 12:21

Signum rekryterar från Rikshem och Arctic Securities

Skrivet av 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Rekryteringarna av Frida Göransson (bilden t v) som CFO och Johan Ekman (bilden t h) som CIO, innebär att
Signum Fastigheter expanderar.

 

Bostadsutvecklaren Signum Fastigheter har sedan lanseringen 2014 tagit allt större mark nationellt. Med pågående projekt i Eskilstuna, Karlstad och Nynäshamn fortsätter Signum nu växa även på huvudkontoret och tillsätter ytterligare två tjänster: Frida Göransson i rollen som CFO och Johan Ekman som CIO.

– Att kunna följa upp förra månadens nyheter med ytterligare tunga rekryteringar på så viktiga positioner, är förstås otroligt roligt. Signum utvecklas väldigt snabbt just nu. Med Johan och Frida i teamet kan vi fortsätta i samma takt, och dessutom accelerera, säger Hanna Kucera Wengelin, vd för Signum Fastigheter.

Signum utvecklar små- och flerfamiljshus till ett rimligt pris, utan att tappa fokus på arkitektur och design. De gör det genom att ha kontroll över hela värdekedjan och utmana branschens konventioner – i allt från byggrätter och produktutveckling, via egen husfabrik, till försäljning och förvaltning. En viktig del för framtida projekt är att tillse finansiering och kapitalanskaffning. Där får Johan Ekman, som senast kommer från en nyckelroll som senior projektledare på investmentbanken Arctic Securities.

Johan Ekman har även tidigare jobbat i Storbritannien där han investerat i fastigheter för Commercial Estates Groups räkning, ett bolag där Första och Fjärde AP-fonderna är ankarinvesterare.

– I rollen som CIO på Signum har jag nöjet att se till att investerare får upp ögonen för en av branschens mest spännande aktörer. Jag ser verkligen fram emot att bygga relationer för att fortsätta utveckla Signums affärsplan och resa framåt, säger Johan Ekman, tillträdande CIO på Signum Fastigheter.

Frida Göransson har en bakgrund som auktoriserad revisor och hon har haft roller på några av de största aktörerna i branschen. Hennes senaste roll var som ekonomichef på Rikshem, och innan dess var hon redovisningschef på AMF Fastigheter. Men nu blir hon alltså Signums CFO.

– Det känns väldigt roligt att få vara med i utvecklingen av Signum och jag hoppas kunna bidra med mina tidigare erfarenheter och nyfikenhet på bostadsbyggande. Signum är en spännande aktör, och jag ser fram emot att vara en del av ett bolag med framtidstro och utmanaranda i fastighetsbranschen, säger Frida Göransson, tillträdande CFO på Signum Fastigheter.