23 juli 2021
tisdag, 23 mars 2021 11:03

Pop House bygger om Hasselbacken

Skrivet av 

 

 

 


Det var i juni 2019 som Pop House Sweden, med Conni Jonsson och Björn Ulvaeus som huvudägare, blev fastighetsägare och operatör av Hotell Hasselbacken på Djurgården i Stockholm efter att Pandox sålde hotellfastigheten. Hasselbackens historia sträcker sig tillbaka till 1748. Den första krogen på platsen hette Dunderhyttan och inrymde fem bord och ett tjugotal stolar.

 

 

 

 

 

 


På Hasselbacken har ägarna möjlighet, att genom att uppföra byggnader som tidigare funnits vid Hasselbacken, skapa ett centrum för nöjeslivet på Djurgården, liksom ett av Stockholms bästa hotell.

 

 

 

 

 


Pop House Entertainment Group och 3E Entertainment vill utveckla Hasselbacken och platsen utanför Cirkus, i samklang med resterande verksamheter på Djurgården för att skapa en nöjes- och kulturdestination i världsklass – året runt och för alla. Det var i juni 2019 som Pop House Sweden, med Conni Jonsson och Björn Ulvaeus som huvudägare, blev fastighetsägare och operatör av Hotell Hasselbacken på Djurgården i Stockholm efter att Pandox sålde hotellfastigheten. Se länk

För snart två år sedan togs första steget i återskapandet av Hasselbackens glansdagar på Djurgården. År 2019 förvärvades både Hasselbackens fastighet och verksamhet av fastighetsbolaget 3E Entertainment (3EE) och Pop House Entertainment Group (PEG), som sedan innan ägde och drev ABBA The Museum, Pop House Hotel och Cirkus Arena & Restaurang på Djurgården.

Efter rekommendation från Stockholms stad hösten 2019 inledde 3EE och PEG en satsning för att utveckla och återskapa Hasselbacken till det nav för kultur och nöje i Stockholm som platsen en gång var. Med avstamp i Hasselbackens egen, rika historia har ett gediget historiskt arbete gjorts med hjälp av arkitekt Per Kallstenius, samt en process med parallella uppdrag genomförts där fem arkitektkontor deltog. I uppdraget låg att visa på hur Hasselbacken kunde utvecklas genom att använda de platser där det tidigare funnits bebyggelse.

Bedömningsgruppen – som bestod av representanter från 3EE, Stockholms stad och Kungliga Djurgårdsförvaltningen, samt experter på arkitektur och gestaltning samt natur och landskap – beslöt att Lundgaard & Tranberg Arkitekters förslag bäst uppfyllde kriterierna.

Utvecklingen av Hasselbacken tar sin utgångspunkt i de platser som tidigare varit bebyggda och innehåller en utställningslokal, hotellrum, ett spa, ett café och en ny reception. Dessutom byggs Hasselbackens terrass om med utifrån efter ett icke-realiserat förslag av Curt Björklund från 1930-talet, med en intilliggande scen.

Djurgården är Stockholms viktigaste destination och en kär plats både för Stockholmare och besökare till Stockholm. PEG och 3EE älskar Djurgården. Det var därför PEG etablerade ABBA-museet här och varför Cirkus och sen Hasselbacken förvärvades. Bolagen vill bidra till att göra Djurgården till en av världens främsta destinationer för musik, kultur, mat och upplevelser – året runt och för alla.

Ska Djurgården fortsätta vara Sveriges viktigaste destination för internationell och nationell turism måste platsen utvecklas. Det innebär nya lokaler för restauranger, nöjen och kultur liksom fler hotellrum. Särskilt behöver aktiviteter som fungerar året om tillföras. På Hasselbacken finns möjlighet att genom att uppföra byggnader som tidigare funnits vid Hasselbacken skapa ett centrum för nöjeslivet på Djurgården, liksom  ett av Stockholms bästa hotell. Bolagens ambition är att återuppväcka Hasselbacken och på så sätt också stärka evenemangsparken och Djurgården.

Djurgården är Stockholms viktigaste destination och en kär plats både för Stockholmare och besökare till Stockholm. PEG och 3EE älskar Djurgården. Det var därför PEG etablerade ABBA-museet här och varför Cirkus och sen Hasselbacken förvärvades. Bolagen vill bidra till att göra Djurgården till en av världens främsta destinationer för musik, kultur, mat och upplevelser – året runt och för alla.

Ska Djurgården fortsätta vara Sveriges viktigaste destination för internationell och nationell turism måste platsen utvecklas. Det innebär nya lokaler för restauranger, nöjen och kultur liksom fler hotellrum. Särskilt behöver aktiviteter som fungerar året om tillföras. På Hasselbacken har ägarna möjlighet att genom att uppföra byggnader som tidigare funnits vid Hasselbacken skapa ett centrum för nöjeslivet på Djurgården, liksom  ett av Stockholms bästa hotell.Ägarnas ambition är att återuppväcka Hasselbacken och på så sätt också stärka evenemangsparken och Djurgården.

I en lustfylld kommentar
kan sägas: Att i början på 1970-talet hyrde Club Akademia disco på kvällstid i Hasselbacken Vi studenter på den tiden kallade stället: ”Hasselprasslet”. SF