3 maj 2024
onsdag, 24 mars 2021 11:55

SPG bygger 600 bostäder vid vattnet i Drammen

Skrivet av 

 

 

 


Politikerna i norska Drammen, 2 mil sydväst om Oslo, har nu sagt ja till att bygga bostäder på det historiska industriområdet Drammen Slip & Verksted. 

 

 

 

SPG kan nu börja planera för en byggstart för 600-700 bostäder under 2023 och att de första köparna flyttar in redan 2025.

 

I Cirka 150 bostäder ska byggas i den första etappen. Även parker och en strandpromenad, tillgängliga för allmänheten, kommer att byggas. Totalt kommer projektet innebära investeringar på cirka 3 Mdr kr.

 

 

Efter många år med nödvändig stadsutveckling i centrum av Drammen, 2 mil sydväst om Oslo, börjar nu nya områden runt fjorden utvecklas. Politikerna i Drammen, har nu godkänt bygget av bostäder på det historiska industriområdet Drammen Slip & Verksted. 

– Drammen är en fantastisk stad och vi är imponerade över hur vi har välkomnats, säger Kim Alexander Larsen, Partner & Head of Development på SPG. 

Efter att kommunfullmäktige tisdagen den 23 mars 2021 godkände planen som medger mellan 600-700 bostäder på 4,5 hektar mark, kan SPG nu börja planera för en byggstart under 2023 och att de första köparna flyttar in redan 2025.

– Det är investerat mycket tid och resurser i denna planprocess så nu ser vi framemot att komma igång. Utvecklingen kommer vara ett lyft för Drammen, för grannskapet och ett attraktivt ställe bo på, fortsätter Larsen

Utvecklingsarbetet är indelat i fem etapper. I den första etappen ska cirka 150 bostäder, parker och en strandpromenad tillgänglig för allmänheten byggas. Totalt kommer projektet innebära investeringar på cirka 3 Mdr kr.