13 juni 2021
onsdag, 31 mars 2021 11:30

Stockholmshem säljer sitt kontor på Södermalm

Skrivet av 

 

 

 


Stockholmshems kontor Hornsgatan 124. Fotograf: Bengt AlmStockholmshem flyttar inom några år in i sitt nybyggda kontor i Skärholmens centrum. De nya kontorslokalerna byggs i ett hus som även rymmer hundra nya hyreslägenheter och plats för kulturverksamhet. Nu påbörjas försäljningen av det som varit Stockholmshems huvudkontor på Hornsgatan på Södermalm.

– Stockholmshems primära verksamhet är bostäder och den här fastigheten innehåller inga bostäder. Därför passar det bra att sälja den nu inför att bolaget flyttar till Skärholmen, säger Björn Ljung (L), ordförande i Stockholmshems styrelse.

Sedan 1995 har Stockholmshem haft sitt huvudkontor på Hornsgatan 128. När planerna för det nya kontoret i Skärholmen nu tagit form säljer bolaget fastigheten på Hornsgatan, som även innehåller andra kontorsytor och ett antal kommersiella lokaler. Fram till flytten till Skärholmen, som är planerad till årsskiftet 2023/2024, kommer Stockholmshem fortsätta verksamheten på Hornsgatan, då som hyresgäst till en ny ägare.

– De senaste åren har vi investerat i lokalanpassningar av kontorslokalerna på Hornsgatan 128. Lokalerna moderniseras för att passa både vår nuvarande, och en potentiell ny ägares, verksamhet, säger Anette Sand, vd för Stockholmshem.

Stockholmshem har anlitat Svefa för att genomföra försäljningen.

I Stockholmshem, som ägs av Stockholms stad, bor närmare 60.000 hyresgäster.