Skriv ut denna sida
onsdag, 07 april 2021 08:41

Balder satsar på LSS-bostäder i Emrahus

Skrivet av 

 

 

 


Från vänster: Robin Berkhuizen, vd för Emrahus och Erik Selin, vd för Balder. Foto: Mikael Florens/Emrahus.








Fastighets AB Balder har nyligen gått in i Emrahus AB som delägare. Investeringen är en del av Emrahus nya satsning i att fortsatt äga och förvalta de bostäder de bygger. Detta innebär att Emrahus kan förbättra de LSS-bostäder man själv äger över tid och framtidssäkra dem på ett annat sätt än tidigare.

Emrahus vd Robin Berkhuizen ser positivt på att utveckla bostäderna för framtiden. Han säger:

– En av de största fördelarna med att vi förvaltar fastigheterna i det långa perspektivet är att vi kan blicka in i framtiden till vissa saker som inte är tillgängliga just nu och förbereda bostäderna för det. Det gör att vi hela tiden kan låta våra fastigheter växa och bli bättre över tid eftersom vi kan göra uppdateringar.

Erik Selin, vd för Balder, tror på Robin Berkhuizen och hans team och ser dem som en viktig byggsten i Balder-familjen. Erik Selin säger:
– Emrahus är ett bra komplement för oss eftersom LSS kan vara en del av stadsutvecklingsprojekten. Kommuner efterfrågar ibland LSS i planen och då är det bra att ha någon i familjen som vi litar på. Detta kan bli en win-win för Balder, Emrahus och stadsutvecklingsprojekten. Teamet är också viktigt, det vill säga Robin och organisationens kompetens och drivkraft.

Emrahus och Balder hoppas nu på ett bra samarbete där de båda kan dra nytta av varandras erfarenhet och kunskap.

– Detta är ett nytt kapitel för Emrahus som vill fortsätta vara en stor bidragande kraft i LSS-frågan. Nu kan Emrahus fokusera på det som de gör bäst: skapa LSS-bostäder där fler kan få ett kvalitativt liv med allt som borde vara självklart för alla. Och fortsätta att förbättra och utveckla olika bostäder utifrån individens perspektiv, säger Robin Berkhuizen.

– Framtiden känns ljus. Det är sjukt spännande, den fasen som vi går in i nu. Det är en enormt stor brist på LSS-bostäder i Sverige och det har vi möjlighet att påverka nu, på riktigt, avslutar Robin Berkhuizen.


Senaste från Redaktionen