Skriv ut denna sida
onsdag, 07 april 2021 09:08

K2A köper 248 studentbostäder i Karlstad

Skrivet av 

 

 

 


Johan Knaust, vd för K2A Knaust & Andersson Fastigheter.









K2A Knaust & Andersson Fastigheter har tecknat avtal om att förvärva tomträtten Karlstad Ukulelen 1. Fastigheten omfattar 248 studentbostäder i direkt anslutning till Karlstad universitet. Säljare är Lecab Fastigheter och transaktionen baseras på ett fastighetsvärde om 248 Mkr. K2A kommer att erlägga köpeskilling i samband med tillträdet i början av maj 2021. K2A avser att finansiera förvärvet genom banklån samt eget kapital.

Fastigheten inrymmer fyra byggnader uppförda under 2016, med en total uthyrningsbar area om cirka 5.300 kvm och hyresvärdet uppgår till cirka 12,7 Mkr på årsbasis. Studentbostäderna har hög standard och ett attraktivt läge i direkt anslutning till universitet. Byggnaderna är energieffektiva och förväntas kunna klassificeras som ljusgrön enligt CICERO:s metodik, som även ligger till grund för klassningen av K2A:s ramverk för gröna aktier.

I januari 2021 tillträdde K2A den första förvaltningsfastigheten i Karlstad, med 122 studentbostäder. Tillsammans med Ukulelen 1 samt Harklövern 1 som K2A uppför i egen regi kommer förvaltningsbeståndet uppgå till 416 studentbostäder i Karlstad.

– Förvärvet består av studentbostäder som är bland de mest attraktiva i Karlstad och innebär att vi nu uppnår en förvaltningsvolym som skapar skalfördelar. Därmed har vi etablerat oss på en mycket intressant marknad. Därutöver ser vi goda möjligheter att miljöcertifiera fastigheten enligt CICERO:s gröna ramverk, vilket är en central fråga för oss, kommentarer Johan Knaust, vd för K2A.

Senaste från Redaktionen