24 juni 2021
torsdag, 15 april 2021 14:12

Estea köper vårdboende i Åkersberga för 186 Mkr

Skrivet av 

 

 

 


Vårdboendet Smedby 19:291, 3 km norr om Åkersberga centrum, omfattar 4.267 kvm för 56 boendeplatser fördelat på åtta avdelningar, där varje avdelning har tillgång till en skyddad trädgård.


Esteas helägda dotterbolag och alternativa investeringsfond, Estea Omsorgsfastigheter AB, har i en sale and leaseback förvärvat fastigheten Smedby 19:291, 3 km norr om Åkersberga centrum, till ett underliggande fastighetsvärde om 186 Mkr. Tillträde beräknas ske den 1 juni 2021.

Fastigheten, som är fullt uthyrd till äldreboendet Smedbygården, består av 56 boendeplatser fördelat på åtta avdelningar där varje avdelning har tillgång till en skyddad trädgård. Smedbygården drivs av vårdoperatören Redolaris AB som har tecknat ett 15-årigt hyreskontrakt i samband med förvärvet. Den totala uthyrningsbara arean är 4.267 kvm och årliga kontrakterade hyresintäkter för fastigheten beräknas uppgå till cirka 10,7 Mkr

– Smedbygården är ett välskött och trevligt äldreboende, fint beläget i lantlig miljö strax norr om Åkersberga centrum. Verksamheten som bedrivs har fått pris för bästa demensboende i Sverige och placerar sig i topp när anhöriga och boende får välja. Det ska bli roligt att på ett hållbart sätt utveckla fastigheten vidare tillsammans med Smedbygården, säger Carl Beck-Friis, Head of Transactions på Estea AB.

– Det goda livet på Smedbygården känner stor trygghet i att få Estea Omsorgsfastigheter AB som ny hyresvärd. Med respekt, kunskap och inlevelse fortsätter vi att ta hand om våra boende precis som hittills. Ledningen kommer nu att kunna fokusera än mera på kvalitetsutvecklingen inom vård och boende med inriktning på Alzheimer, säger Göran Rehn, vd för Smedbygården

Brick Advokat har agerat legal rådgivare åt Estea Omsorgsfastigheter i samband med förvärvet och Kommersiella Fastigheter har agerat transaktionsrådgivare åt säljaren.