4 juni 2023
tisdag, 20 april 2021 13:38

Johan Lindqvist, ny inköpsdirektör på NCC

Skrivet av 

 

 

 


Rekryteringen av Johan Lindqvist (bilden) innebär att han blir ny inköpsdirektör för NCC. Han kommer närmast från Volvo Bussar AB och han kommer att ingå i NCC:s koncernledning. Johan Lindqvist tillträder sin nya tjänst senast i november 2021.

 

– Jag ser fram emot att i höst börja på NCC och då lära känna företaget och projekten. I byggbranschen har inköp stor betydelse för slutresultatet men på ett delvis annat sätt än i ett tillverkande företag, och jag ser fram emot att vara med och utveckla det som NCC har definierat som ett av sina strategiska områden. Jag tar med mig min erfarenhet av den projektspecifika bussbranschen men också av många år i ett stort företag och en internationell miljö, säger Johan Lindqvist, tillträdande inköpsdirektör på NCC.

Johan Lindqvist har arbetat med inköp under 20 år, närmast som inköpschef för Volvo Bussar AB:s affärsenheter i Nordamerika och Mexico där han under några år också varit bosatt i Kanada. Liksom byggbranschen så domineras bussindustrin av offentligt upphandlade kundprojekt.

– NCC:s verksamhet karaktäriseras av tusentals projekt som alla har sina unika behov av material och tjänster. Här spelar inköpskedjan en stor roll och en av våra viktigaste uppgifter framåt är att skapa en effektiv integration av dessa flöden i vår verksamhet. Johan Lindqvist kommer bidra med erfarenhet både som ledare och inköpsexpert för att driva det arbetet. Jag välkomnar honom till NCC, säger Tomas Carlsson, vd och koncernchef för NCC.

Johan Lindqvist tillträder senast i november 2021. Klaus Kaae, tillförordnad inköpschef, kommer vid tillträdet gå tillbaka till sin roll som senior rådgivare.