4 juni 2023
måndag, 26 april 2021 12:38

Vd-byte på MER Arkitekter – duo tar över

Skrivet av 

 

 

 


Rekryteringarna av Venke Osnes (bilden t h) och Niklas Larsén (bilden t v) innebär att MER Arkitekter får två nya vd:ar. Det efter att Cecilia Bejdén slutar som vd för MER efter 20 år och hon antar nu nya utmaningar inom koncernen för Arkvision.


Venke Osnes
(bilden t h) och Niklas Larsén (bilden t v) ingår sedan 2016 i MER Arkitekters ledningsgrupp. I verksamheten har Venke Osnes varit HR-och konsultansvarig och Niklas Larsén varit ansvarig för arkitektkontorets kreativa utveckling. Nu formar de tillsammans en ny vd-duo på MER.

– Vi är stolta och jätteglada inför att nu ta över vd-skapet tillsammans eftersom vi kompletterar varandra väl och delar syn på vad MER Arkitekter ska vara i framtiden. Vi har också fått kanonbra stöd och många hurrarop från våra kollegor, vilket kanske är det viktigaste av allt, säger Venke Osnes som är ny vd på MER Arkitekter.

Under Cecilia Bejdéns vd-skap har bolaget vuxit till ett av Sveriges ledande arkitektbolag inom inredningsarkitektur. Idag finns en omsättning på omkring 60 Mkr.


– Jag har hört att man ska sluta när man är på topp! Min resa på MER har varit spännande hela tiden. Vi har ju specialiserat oss på kontor och arbetsplatser, och vad har förändrats mer på tjugo år än sättet vi leder på och platserna vi jobbar på? Nu lämnar jag över med varm hand till Venke och Niklas – de är helt rätt personer att ta MER vidare in i framtiden, säger Cecilia Bejdén.

Och framtidsplanerna för MER Arkitekter är många. Den nya vd-duon tror på en hög tillväxtfas i anslutning till pandemin, där många företag nu nysatsar eller anpassar miljöer och lokaler efter nya arbetssätt.

– Vi är mitt inne i en spännande fas där den ”nya” sortens arbetsplatser går helt i linje med den arkitektoniska och organisatoriska filosofi som MER har jobbat in hos våra kunder i tjugo år – vikten av anpassningsbarhet och flexibilitet. Vi ligger steget före i detta segment och våra kunder vet att vi kan leverera hållbara lösningar, både miljö- och designmässigt. Men vi håller även på att utveckla våra övriga affärsområden, som exempelvis retail, digital arkitektur och våra erbjudanden gentemot fastighetsägare som är ett av våra starkare ben, säger Niklas Larsén som är ny vd på MER Arkitekter.

Venke Osnes
1. Arbetsplatsstrateg, förändringsledare och HR-ansvarig på MER Arkitekter sedan 2015. 2. Studerat HR på Stockholms universitet och Lunds universitet. 3. Tidigare HR-chef på Stim, arbetade dessförinnan på eventbyrån Creator Momentum och på IT-företaget Spray. 4. Älskar att ha gäster och att hänga på torpet i Sörmland. 5. Exempel på projekt: Bambora, Kicks, Göteborgs universitet.

Niklas Larsén

1. Arbetat på MER Arkitekter i tio år, började 2011. 2. Inredningsarkitekt och kreativt ansvarig på MER Arkitekter. 3. Studerat modedesign i Milano, Istituto Marangoni och Inredningsarkitektur i Milano ISAD, Master Domus Academy. 4. Även bakgrund som skidlärare, stridsbåtskapten och plutonchef. 5. Exempel på projekt: Whispr Group, Bravura, Bolon.

Cecilia Beijdén
1. Vd på MER Arkitekter sedan tjugo år, började 1998. 2. Har hela livet jobbat i designrelaterade branscher såsom konfektion, pr och arkitektur. 3. Reseentusiast, musikfantast och nybliven trädgårdsnörd.4. Exempel på projekt: Aller Media, ATG, O’Learys, Arbetsförmedingen, AFA Fastigheter.