21 april 2024
onsdag, 28 april 2021 15:26

Therese Cedercreutz, ny styrelsemedlem i Scandic

Skrivet av 

 

 

 


Årsstämman 2021 i Scandic Hotels Group AB, föreslår valberedningen Therese Cedercreutz (bilden) till ny styrelsemedlem. Styrelsen utökas således till sju ledamöter och en arbetstagarrepresentant.

Therese Cedercreutz
är sedan 2016, vd och partner för Miltton Inc, en del av Miltton Group, en av norra Europas mest välrenommerade byråer inom hållbarhet, kommunikation, public affairs och marknadsföring. Hon har en mycket bred erfarenhet av styrelsearbete, ett betydande nätverk inom finskt näringsliv och har som managementkonsult och genom styrelsearbete, framgångsrikt agerat rådgivare till företag i deras arbete att integrera en holistisk hållbarhetsyn som en viktigt del av affärsmodell och strategi.

Therese Cedercreutz
har även 15 års operativ, kommersiell erfarenhet från teknik- och mjukvarusektorn, både som konsult och från styrelsearbete med starkt fokus på varför digitalisering är en viktigt drivkraft för tillväxt och bygger unika kundupplevelser.

Tidigare har Therese Cedercreutz varit vd och COO på 358 Advertising Agency, VP Business Development på Spoiled Milk, Director Global Marketing på F-Secure Oyj, Director Sales and Business Development EMEA på THQ Wireless, samt Styrelsemedlem i HappyOrNot. Hon är idag styrelsemedlem i Tokmanni Oyj, Vieser Oy samt styrelseordförande i EAB Group Oyj.

Scandics årsstämma hålls den 31 maj 2021 på Vasateatern, Scandic Grand Central, Stockholm. Fullständig information om valberedningens yttrande kommer att presenteras på bolagets hemsida i samband med kallelsen till Scandics årsstämma.