25 april 2024
tisdag, 11 maj 2021 16:57

Riksbyggen får markanvisning i Skarpnäck

Skrivet av 

 



 

 

 


Mellan Skarpnäcksstaden och Flygfältsgatan i södra delen av Skarpnäck kommer Riksbyggen att uppföra det nya kvarteret för 100 bostadsrätter. Foto: Fojab arkitekter

 

 

 

 


Riksbyggen har tilldelats en direktanvisning för cirka 100 bostadsrätter i Skärgårdsskogen, Skarpnäck. De nya bostäderna får ett naturnära läge i Skarpnäck med närhet till service, handel och kommunikationer som T-bana. Byggstart är preliminärt planerad att kunna ske under 2026.

– Vi är väldigt glada över markanvisningen och möjligheten att vara med och utveckla området Skärgårdsskogen. Riksbyggens kommande bostäder kommer att få ett mycket bra läge i området och vi tar med oss våra stora kunskaper om ett mer hållbart bostadsbyggande till det kommande projektet, säger Peter Arvidsson Ekman, chef för affärsutveckling på Riksbyggen Bostad Stockholm.

Sammanlagt planeras för cirka 800 bostäder i Skärgårdsskogen. Planområdet omfattar cirka 107.000 kvm och ligger mellan Skarpnäcksstaden och Flygfältsgatan i södra delen av Skarpnäck.


– Hållbarhet ur en både social- och miljömässig aspekt kommer att vara viktiga för Riksbyggen vid genomförande av projektet. Område som erbjuder närhet till Nackareservatet, Skarpnäck Sportfält, Ältasjön samt mycket bra kommunikationer med tunnelbana, säger Peter Arvidsson Ekman.

Området kallas för Skärgårdsskogen för att den upplevs som en skärgårdsskog med vacker hällmark med inslag av tallar.

– Redan nu på ett mycket tidigt stadium i processen har vi en tydlig ambition att behålla så mycket som det går av den befintliga vackra naturen inne på den blivande gård i Riksbyggens kvarter, berättar Peter Arvidsson Ekman.