24 juni 2021
fredag, 14 maj 2021 11:37

Michael Johansson lämnar Tre Kronor som vd

Skrivet av 

 Rekryteringen av Michael Johansson som affärsområdeschef tjänst hos Stenhus senast under hösten 2021, innebär att han lämnar Tre Kronor Property Investment som vd.
Michael Johansson lämnar Tre Kronor för att bli affärsområdeschef för Stenhus Fastigheter.

 

 

 

– Jag har uppskattat vårt samarbete väldigt mycket, och önskar Michael lycka till med kommande uppdrag, säger Tre Kronors styrelseordförande Bernt-Olof Gustavsson.

Elias Georgiadis, verkställande direktör i Stenhus Fastigheter, kommenterar:
– Vi är oerhört glada och stolta över att ha lyckats rekrytera Michael till oss. Det finns få personer i Sverige som har samma gedigna bakgrund och erfarenhet inom segmenten sällanköps- och detaljvaruhandel. Michael kommer att vara en viktig del i vår fortsatta tillväxtresa inom segmentet och förväntas även bidra i den övriga verksamheten i sin roll som ledande befattningshavare inom Stenhus-koncernen.

– Det har varit en stor förmån att fått vara med från det att Tre Kronor grundades fram till var bolaget står i dag. Hela teamet har varje år levererat det vi utlovade till vår aktieägare vilket jag är mycket stolt över, säger Michael Johansson.

Michael Johansson har varit vd för Tre Kronor sedan 2017 och han har tidigare bland annat varit vd för ICA Fastigheter Sverige AB och han har haft en rad styrelseuppdrag. Han kommer att lämna Tre Kronor för nytt uppdrag under hösten 2021.

– Vi kommer påbörja rekryteringen av en efterträdare och sådan rekrytering kommer ske med beaktande av de offentliga uppköpserbjudanden till bolagets aktieägare som lämnats av LSTH Svenska Handelsfastigheter AB, säger Bernt-Olof Gustavsson.