20 april 2024
torsdag, 20 maj 2021 14:19

CBRE och Magnolia bygger 200 bostäder i Ursvik

Skrivet av 

 



 

 

 


Projektet Parstugan har ett attraktivt läge intill Ursviks torg i Sundbyberg och den nya stationen för tvärbanan som beräknas vara färdig 2022.

 

 

 

 


Nu startar byggnationen av projektet Parstugan i Sundbybergs kommun. Ett projekt som ägs av CBRE Global Investors och projektutvecklas av Magnolia Bostad. Projektet består av cirka 200 hyresrätter samt fyra kommersiella lokaler i bottenplan och beräknas vara färdigställt i slutet av 2023.

På plats för ett första spadtag var Sundbybergs kommun, Magnolia Bostad, CBRE Global Investors och entreprenören Mecon Bygg. Kvarteret har ett attraktivt läge intill Ursviks torg och den nya stationen för tvärbanan som beräknas vara färdig 2022.

– Västra Ursvik börjar nu växa upp och om några år bor tusentals människor där. Vi i staden är glada att Magnolia Bostad, tillsammans med CBRE Global Investors, är med och gör Sundbyberg ännu bättre, säger Stefan Bergström (C), stadsmiljö- och exploateringskommunalråd i Sundbybergs kommun.

– Vi är stolta över att byggnationen, av vårt andra projekt som vi utvecklat inom detaljplanen Torget, nu kommer igång och ser fram emot ett fördjupat samarbete med CBRE Global Investors och Sundbybergs kommun, säger Björn Bergman, regionchef Öst på Magnolia Bostad.

– Det är glädjande att vi nu är igång. Vi är väldigt nöjda att få vara en del av utvecklingen, samt en långsiktig ägare i det nya Ursvik som växer fram. Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med Magnolia Bostad, Mecon Bygg och Sundbybergs kommun, säger Marcus Arvidsson, Senior Asset Manager på CBRE Global Investors.

Kvarteret Parstugan växer fram i hjärtat av Ursvik – en levande och dynamisk stadsdel med butiker, skolor, träning och all tänkbar service. Det ligger även med närhet till sköna rekreationsområden och naturreservat. Själva byggnaden kommer ha varierande färger och texturer i puts som delar upp kvarteret i mindre volymer, samtidigt som det behåller en sammanhållen karaktär.