20 april 2024
torsdag, 27 maj 2021 15:20

Amal Del Monaco, ny chef för Patrizia i Europa

Skrivet av 

 





Rekryteringen av Amal Del Monaco innebär att hon lämnar Axa IM Alts för att verka i Patrizia, som är en global ledare inom alternativa investeringar med över 157 miljarder euro i tillgångsförvaltning. Amal Del Monaco senaste roller har varit Global Head of Living (2020-21) och Head of Asset Management Sector Specialists (2018-2020) i Axa IM Alts.








Del Monaco ersätter Rikke Lykke, som en ny europeisk chef för Patrizias kapitalförvaltning.

 

Del Monaco, som talar flytande fyra språk, inklusive spanska och franska, innebär att hon stärker Patrizias regionala expertis i sydvästra Europa. Hon har öven en internationell erfarenhet av att hantera tillgångsinvesteringar inom en rad sektorer inklusive bostäder och logistik samt ledning av lokala team.

Amal Del Monaco, som kommer att vara baserad i Paris, ska ansvara för den ledande kapitalförvaltningen inom Patrizias paneuropeiska portfölj och hon kommer att vara ordförande för Patrizias europeiska landschefer. Hon rapporterar till Anne Kavanagh, Patrizias styrelseledamot och global CIO, och hon kommer att arbeta tillsammans med Patrizias europeiska CIO, Philipp Schaper, som leder fondförvaltning och transaktioner.

Anne Kavanagh
säger:
– Jag är mycket glad att Amal med sin omfattande internationella erfarenhet av att förvalta både fastigheter och kapitaltillgångar kommer att verka i Patrizia. Hon kommer att ansvara för att utveckla framtidssäkra, långsiktiga strategier för kapitalförvaltning för alla våra tillgångar. Detta är avgörande för att möta våra kunders ökade förväntningar på att få en positiv miljömässig och social påverkan, samtidigt som de ska ge en stabil ekonomisk avkastning. Hon kommer också att leda vår strategi för bästa praxis och hon ska fortsätta att hantera samarbetet mellan alla europeiska landschefer.

Amal Del Monaco kommenterar:
– Jag ser väldigt mycket fram emot att gå med i Patrizia i i en tid då vi mer än någonsin förlitar oss på aktiv kapitalförvaltning för att finna innovation, hantera ekonomiska, miljömässiga och sociala begränsningar eller möjligheter att leverera hållbara värden för hyresgäster och kunder. Jag är också stolt över att ta med min kompetens, min gränsöverskridande erfarenhet och all min entusiasm till Patrizia i en tid då företaget breddar sin portfölj utöver fastigheter för att bli en ledande partner för globala fasta tillgångar.

Anne Kavanagh
tillägger:
– På styrelsens vägnar vill jag ta tillfället i akt och önska Rikke Lykke det bästa för hennes nya ledande roll utanför Patrizia och tacka henne för hennes stora arbete de senaste nio åren. Rikke uppnådde många milstolpar under sin tid hos oss, inklusive integrationen av tre stora företag som vi förvärvade. Hon spelade en nyckelroll för att få Patrizia att bli en ledande oberoende investeringsförvaltare i Europa och hennes ledarskap för att framgångsrikt hantera förhållandena för våra hyresgäster och våra tillgångar, särskilt under Covid-19-pandemin, var enastående.

Patrizia förvaltar, sedan 37 år, mer än 47 miljarder euro i tillgångar och företaget sysselsätter över 800 yrkesverksamma på 24 platser världen över.