2 oktober 2023
tisdag, 08 juni 2021 12:16

Ett fjärde longstay-hotell i Explore Arlandastad

Skrivet av 

 

 

 

 

 


Från vänster: Klas Nygren, vd för Stockholm Hotel Apartments  och Stefan Pedersen, Senior Partner för Stockholm Hotel Apartments.

 


Nu förbereder Stockholm Hotel Apartment öppningen av sitt fjärde longstay-hotell beläget i etapp två av Scandinavian XPO. Med 20 minuter till Stockholm och Uppsala och fem minuter till Stockholm Arlanda Airport är läget optimalt för exempelvis affärsresenärer, eventbolag, utbildning och för dem som arbetspendlar till och från området och som har behov av longstay.

– Med tanke på den expansion som pågår i Arlandaområdet är en etablering i Explore Arlandastad strategiskt viktig för oss. Vi kommer kunna möta upp efterfrågan både från dem som arbetspendlar till och från området permanent men även för dem som exempelvis bygger upp mässor och event eller arbetar med någon av de många olika byggprojekt som pågår i området. Vi kommer erbjuda våra gäster en flexibel och alternativ boendeform, säger Stefan Pedersen, Senior Partner för Stockholm Hotel Apartments.

Stockholm Hotel Apartments kommer erbjuda 68 effektiva rum fördelat på två våningsplan med en välkomnande lobby. Alla rum har eget badrum och pentry med möjlighet att tillaga egen mat samt tillgänglighet till gemensam tvättstuga. I det direkta närområdet kan man även ta del av befintlig service som exempelvis träning, hälsa och mat.

– Vi har i flera års tid märkt av en ökad efterfrågan på longstay i området och med mötes- och evenemangsarenan Scandinavian XPO är efterfrågan högre än någonsin. Stockholm Hotel Apartments blir ett jättevälkommet komplement till det utbud som finns här idag. Det är fantastiskt när goda idéer som den här verkligen få ta plats, säger Erik Nyberg, projektchef på Arlandastad Group, som är ägare av Scandinavian XPO.   

När befintliga lokaler anpassas ser man till att återbruka allt som är möjligt att återbruka samtidigt som man inreder med återbrukade möbler. De delar i rivningsprocessen som blir över kommer även återanvändas till andra lokalytor i andra delar av Scandinavian XPO:s etapp 2.

Stockholm Hotel Apartments har expanderat de senaste åren och erbjuder en attraktiv och alternativ boendeform för tillfälligt långtidsboende. Bolaget finns redan etablerade i Stockholm och Halmstad och öppnar i Uppsala ett longstay-hotell under innevarande år.