2 oktober 2023
tisdag, 08 juni 2021 19:38

John Mattson köper bostäder vid Väsby station

Skrivet av 

 

 

 

 

 


John Mattson köper bostadsprojektet Nouvelle med 73 bostäder som ligger cirka 200 meter från Upplands Väsbys pendeltågsstation och Väsby centrum.

 

John Mattson har förvärvat och tillträtt bostadsprojektet Nouvelle på fastigheten Vilunda 18:1 i Upplands Väsby. Projektet är Stockholms första flerbostadshus för hållbar mobilitet och utan krav på privata parkeringsplatser. Säljare är LaTERRE. Köpeskillingen har inte meddelats.

Platsen för bostadsprojektet Nouvelle har ett centralt läge i Vilunda, Upplands Väsby, cirka 200 meter från Upplands Väsbys pendeltågsstation och Väsby centrum. På fastigheten pågår byggnationen av flerbostadshus med 73 hyreslägenheter samt verksamheter i bottenvåningarna. Projektet omfattar totalt 4.600 kvm uthyrbar area och inflyttning är beräknad till andra halvåret 2022. Byggentreprenör är Veidekke Entreprenad.

Projektet är Stockholms första flerbostadshus med p-tal noll, det vill säga utan krav på privata parkeringsplatser. Stort fokus ligger istället på mobilitetslösningar och här planeras bland annat för egen bil- och cykelpool, kylrum för matleveranser, e-handelsboxar och smarta cykellösningar.

– Det här är ett spännande projekt där vi vill erbjuda ett hem till målgrupper utan krav på egen bil. Det ska vara attraktivt att välja ett boende som baseras på delning och mobilitet. Projektet ger John Mattson möjlighet att påverka framtiden mot mer hållbara lösningar. Vi ser mycket fram emot att samarbeta med Upplands Väsby kommun i det här projektet, säger Daniel Fornbrandt, affärsutvecklingschef för John Mattson.

.