2 oktober 2023
tisdag, 08 juni 2021 19:53

Svalner hyr ett eget hus vid Stureplan

Skrivet av 

 

 

 

 

 


Kontorsytorna i Vildmannen 11, på Lästmakargatan 3 (fastigheten i brunt till höger bilden), har fått bygglov för en omfattande tillbyggnad, vilken nu i princip är fullt uthyrd.

 

Svalner hyr eget kontorshus vid Stureplan av Glommen & Lindberg och M2 Gruppen. Så gott som hela kontorsytan i kvarteret Vildmannen 11 har hyrts ut. Hyresgäst blir det växande rådgivningsföretaget Svalner, som tillträder lokalerna i januari 2023, efter en större om- och tillbyggnad av fastigheten.

Kontorsytorna i Vildmannen 11, en cityfastighet som fått bygglov för en omfattande tillbyggnad, är nu i princip fullt uthyrda. Rådgivningsföretaget Svalner, med tjänster och expertis inom skatt och finansiella transaktioner, hyr 2.417 kvm med tillträde i januari 2023. Det är ett sjuårigt hyresavtal där New Property svarade för uthyrningsarbetet tillsammans med Glommen & Lindberg.

Kvarteret Vildmannen 11, med adress Lästmakargatan 3, ägs sedan september 2020 av Jan-Åke Glommen, Fredrik Lindberg och Rutger Arnhult i ett samägt bolag. Fastigheten utvecklas och förvaltas av Glommen & Lindberg och M2 Gruppen.

Vi är väldigt nöjda. Bygglovet medger en omfattande men ändå varsam tillbyggnad av den fina sekelskiftesfastigheten, och vi har hittat den perfekta hyresgästen. Tillsammans med Svalner kommer vi att skapa vackra och funktionella lokaler för deras medarbetare – både dagens och morgondagens, säger Rolf Alexander, marknadschef och partner på Glommen & Lindberg.

Viktor Sandberg, Managing Partner på Svalner, kommenterar lokalvalet:
–  För oss var det viktigt att inte bara hitta ett kontor som stöder vårt arbetssätt och medarbetarnas behov, utan också är något extra. Den spännande blandningen av gammalt och nytt, tillsammans med möjligheten att få ett eget kontorshus i det här läget, passar oss perfekt. Flytten till ”Svalnerhuset” blir ett viktigt steg i vår pågående tillväxtresa och stärker vårt varumärke gentemot både kunder och medarbetare.

Kvar att hyra ut i fastigheten är endast en mindre lokal om cirka 270 kvm på nedersta våningen, med innergård och egen entré från Lästmakargatan. Till denna lokal söks nu en passande hyresgäst, till exempel café, butik eller ett mindre kontor.