2 oktober 2023
torsdag, 10 juni 2021 10:58

Tornstaden bygger hyresrätter i Uppsala

Skrivet av 

 

 

 

 

 


Kungsleden säljer del av fastigheten Västerås Effekten 5 till Aroseken för bygga drygt 15.000 kvm BTA bostäder. Bild: Kaminsky
På uppdrag av Wallenstam ska Tornstaden uppföra kvarteret Bersån i området Kvarngärdet i Uppsala. Kvarteret kommer att bestå av 98 hyresrätter med kommersiella lokaler i bottenplan. Inflyttning är beräknad till vintern 2022. Projektet ska uppföras enligt Miljöbyggnad 3.1.


Byggnads AB Tornstaden Öst har fått förtroende av Wallenstam att ansvara för totalentreprenaden av de 98 hyresrätter, samt kommersiella lokaler, som ska byggas i kvarteret Bersån på Kantorsgatan i Norra Uppsala. Kvarteret är ritat av Kaminsky med fokus på hållbarhet och design. De två husen, som är placerade i vinkel, har fem respektive sex plan och för att skapa en levande miljö med lättillgängliga mötesplatser planeras för kommersiella lokaler i markplan. Inflyttning beräknas kunna ske vintern 2022.

– Vi ser fram emot att tillsammans med Tornstaden skapa ett modernt boende med 98 fina hyresrätter här i Kvarngärdet. Här kommer hållbarhet, design och kvalitet att vara fokus, i bottenvåningarna tillförs också kommersiella ytor,  säger Magnus Eklund, avdelningschef Produktion hos Wallenstam.

– Vi har ett mycket väl fungerande samarbete med Wallenstam och för närvarande pågår byggnation av bostadsprojekt i Sundbyberg, Åkersberga och Bandhagen. Vi är stolta över att vi också fått förtroendet att ansvara för Wallenstams projekt Bersån i Uppsala där vi har fått möjlighet att vara med i processen från ett tidigt skede, vilket ger mycket goda förutsättningar för ett lyckat resultat för alla parter”, säger Magnus Lundberg som är regionchef på Byggnads AB Tornstaden Öst.

Tornstaden är en bygg- och fastighetskoncern som erbjuder hela värdekedjan; från idé till färdiga projekt - allt under ett tak. Bolagets tre verksamhetsgrenar projektutveckling, byggnation och fastighet omsätter cirka 2,2 Mdr kr. Bolaget har cirka 160 anställda med kontor i Göteborg, Stockholm samt Malmö.