2 oktober 2023
fredag, 11 juni 2021 09:19

Guldskimrande vårdboende i Väsby färdigbyggt

Skrivet av 

 

 

 

 

 


Vårdboendet Drabanten i centrala Upplands Väsby.

 

 

I centrala Upplands Väsby byggs vårdboende av Sveafastigheter och Stenvalvet. Tre guldskimrande huskroppar, där den första nu är färdigbyggd med vård- och omsorgsboende. I augusti 2019 togs första spadtaget till Drabanten, utvecklat och byggt för gemenskap, rörelse och för att ge människor guldkant i tillvaron. Nyligen stod den första huskroppen klar. Det är ett vård- och omsorgsboendet i Silver Lifes regi där Stenvalvet tillträtt som fastighetsägare för 54 lägenheter om 34 kvm med dygnet runt service åt de boende, med egen kock och värd.

Även de andra två huskropparna, som består av bostadsrätter för personer som är 55+ och hyresrätter för personer som är 65+, kommer vara en del av Silver Lifes koncept där Sveafastigheter är fastighetsägare. Försäljning av bostadsrätterna och uthyrning av hyresrätterna pågår just nu.

– Vi är väldigt glada och stolta att kunna erbjuda bostäder där gemenskap, rörelse och livsstil står i fokus. Ett guldskimrande boende som sätter en ny standard för både seniorbostäder och vård- och omsorgsboenden, säger Viktor Mandel, vd för Sveafastigheter.

Drabantens fasad är spektakulär. Ett mästerligt hantverk med handslagen plåt av Tombak. De tre skimrande huskropparna vävs samman av sociala ytor och takterrasser. Hyresrättshuset sträcker sig 19 våningar över marken med en takterrass högst upp med milsvida utsikt.

I augusti flyttar de första personerna in i vård- och omsorgsboendet. Bostadsrätterna är inflyttningsklara i november och kan bokas här. Hyresrätterna har inflytt januari 2022. Fram till 30 juni 2021 har medlemmar i Silver Life förtur till att boka hyresrätterna. Efter förtursperioden gäller Sveafastigheters bostadskö.

– De som bor i Drabanten kommer bland annat ha tillgång till takterrasser, gym, lounge, restaurang och relaxavdelning. Guldkant på tillvaron, helt enkelt, säger Viktor Mandel.