26 juli 2021
fredag, 11 juni 2021 10:53

Kunskapsporten ska bygga ett stort badhus i Kalmar

Skrivet av 

 

 

 

 

 


Kunskapsporten ska bygga, äga, förvalta och driva en bad- och friskvårdsanläggning i Snurrom Kalmar. Det blir en anläggning på totalt cirka 15.000 kvm. som blir Kunskapsportens största.

 

 

Kunskapsporten har vunnit en bad- och friskvårdsupphandling i Kalmar. Under förutsättning av slutligt kommunalt beslut i fullmäktige kommer Kunskapsporten att bygga, äga, förvalta och driva en bad- och friskvårdsanläggning i Snurrom Kalmar. Det blir en anläggning på totalt cirka 15.000 kvm där kunskapsporten bland annat kommer att tillhandahålla motionssim, skolsim och familjebad åt kommunen, rehabiliteringsbassäng åt Region Kalmar samt därutöver erbjuda Kalmarborna gym, restaurang, spa mm. Anläggningen blir Kunskapsportens hittills största.


– Vi har arbetat fram ett i våra ögon fantastiskt fint vattenhus för Kalmar. Det blir ett hus med många aktiviteter för Kalmarborna och dessutom en turistmagnet. Nu hoppas vi att kommunfullmäktige väljer att samarbeta med oss, säger Joakim Ollén, vd för Kunskapsporten AB.