24 juni 2024
fredag, 11 juni 2021 11:54

SBB och Titania startar JV

Skrivet av 

 

 

 

 

 


Einar Janson, vd för Titania.

 

 


SBB i Norden AB och Titania Holding AB har ingått avtal om ett till lika delar ägt joint venture-bolag kallat Samtitania Fastighetsutveckling AB. Bolaget kommer att, på egen mark, driva detaljplaner, producera och äga bostäder. Initialt kommer bolaget att innehålla cirka 25.000 kvm BTA byggrätter i Botkyrka och Haninge.

– Med det avtalsupplägg vi har utnyttjar det gemensamma bolaget Titanias kapacitet inom projektutveckling samtidigt som det drar fördel av SBB:s finansiella styrka. Vi ser fram emot att samarbeta långsiktigt med SBB och på sikt lägga in fler lämpliga projekt i JV-bolaget, säger Einar Janson, vd för Titania.

– I SBB:s fokus på samhällsbyggnad är utveckling av byggrätter och nyproduktion av bostäder en viktig del. Med strategiska samarbeten som detta kan vi optimera värdeskapandet i processen, säger Krister Karlsson, vice vd för SBB.

Titania genomför i dagsläget projekt främst i Stockholms län. Titania ägs av privatpersoner som arbetar inom koncernen med vd, Einar Janson, som majoritetsägare. Titania har funnits sedan år 2005, men verksamheten har bedrivits sedan år 2002, då som enskild firma under namnet Einar Janson Bygg.