20 april 2024
tisdag, 22 juni 2021 09:26

Skanska säljer logistik i Haninge för 116 Mkr

Skrivet av 

 



 

 

 


Skanska bygger en logistikanläggning om 8.000 kvm i Jordbro, Haninge, för Turbinen Fastigheter AB. Tillträdet kommer att ske vid färdigställandet som beräknas ske under det andra kvartalet 2022.

 

 



Skanska har tecknat avtal om försäljning av logistikanläggning om 8.000 kvm i Jordbro, Haninge, för 116 Mkr. Köpare är Turbinen Fastigheter AB.

Avtalet mellan Skanska och Turbinen innebär att en logistikanläggning med moderna och flexibla specifikationer, anpassad för två separata hyresgäster, kommer att utvecklas och byggas av Skanska för att vid färdigställandet säljas till Turbinen. Byggnationen startar omgående. Tillträdet kommer att ske vid färdigställandet som beräknas ske under det andra kvartalet 2022.

– Vi är mycket glada över att i nära samarbete med Turbinen Fastigheter utveckla en flexibel och framtidssäker logistikbyggnad och därmed fortsätta utvecklingen av Jordbro som logistiknav, säger Andreas Melby, projektchef, Skanska Fastigheter i Göteborg.

Projektet har som ambition att använda cirkulär betong i utvalda delar, en av Skanskas Industrial Solutions senaste innovationer inom hållbarhet.

– Cirkulär betong är ytterligare en materialsatsning för klimatsmart byggande vilken lämpar sig mycket bra i detta projekt, säger Henrik Ahnström, innovationschef för Skanska Kommersiell utveckling Norden. 

– Jordbro är ett av Stockholmsregionens bästa logistiklägen, och vi är förstås glada över att investera i ytterligare en anläggning här. Vi är väldigt stolta över samarbetet med Skanska, vilket ger oss möjligheten att erbjuda nya hyresgäster lokaler med modern standard, säger Trotte Cederflod Engström, transaktions- och affärsutvecklingschef på Turbinen.