2 oktober 2023
onsdag, 23 juni 2021 09:22

Alvendal och Nordenfalk, nya delägare i Bricknova

Skrivet av 

  

 

 


Bricknovas nya delägare och styrelsemedlemmar är Kristina Alvendal och Johan Nordenfalk.Bricknova utvecklar nyproducerade bostäder i attraktiva områden i Stockholmsregionen och skapar moderna, tidlösa och stilrena hem. Målet är att leverera kvalitet, design och material i toppklass, utan att kostnaden för köparen skenar.

I en tid när efterfrågan på enfamiljshus och parhus ökar fyller företag som Bricknova en viktig roll. Dels för att utmana en hög prisbild, dels genom att förverkliga mångas drömboende i Stockholm. Johan Nordenfalk och Kristina Alvendal är delägare i bolaget och de har inträtt i styrelsen. Johan Nordenfalk är Bricknovas styrelseordförande och Kristina Alvendal är styrelseledamot.


– Det som är intressant med Bricknova är så klart affärsidéen: att bygga attraktiva villor och parhus som många har råd med. I en tid med höga bostadspriser och svårighet att hitta mark visar grundarna och övriga medarbetare i Bricknova att det är möjligt att gå mot strömmen och det gillar jag, säger Kristina Alvendal.

– Att få jobba med entusiastiska entreprenörer är fantastiskt energigivande och vi ser redan tecken på att vi kommer att få en mycket attraktiv tillväxt i bolaget framöver. Jag ser fram emot att bidra till Bricknovas fortsatta resa, fortsätter Johan Nordenfalk.

Johan Nordenfalk är tidigare advokat och partner på Hamilton Advokatbyrå i Stockholm samt har haft olika operativa roller som bland annat operativ chef för Catella-koncernen med verksamhet inom finans och fastigheter i 14 länder.

Kristina Alvendal är stadsbyggnadsexpert och driver eget bolag inom fastighetsutveckling. Hon har ett långt förflutet inom politiken, bland annat som stadsbyggnads- och fastighetsborgarråd. Därtill uppdrag som etableringschef för Lidl och som vd för Airport City Stockholm. Kristina Alvendal är verksam som styrelseproffs med ett flertal styrelseuppdrag, bland andra i Intea Fastigheter AB, Svefa AB, AF-Gruppen ASA, och Danske Hypotek.