Skriv ut denna sida
torsdag, 24 juni 2021 10:11

Diös köper logistik i Skellefteå

Skrivet av 

 



 

 

 


Logistikfastigheten i Hedensbyns företagspark i Skellefteå som Diös har förvärvat.






Diös stärker sin portfölj genom att förvärva en fastighet bestående av 12.500 kvm lager- och logistikhyresgäster i Hedensbyns företagspark i Skellefteå. Fastigheten gränsar till Bergsbyns industriområde där Northvolts etablering pågår för fullt, och ligger strategiskt nära såväl centrum som centralstationen. Säljare är Nyhléns Hugosons och tillträde sker 1 oktober 2021.




Industriella investeringar av miljardbelopp ska göras i norra Sverige kommande år, med Skellefteå som en av de främsta tillväxtzonerna med stark framväxande industriell tjänstesektor. Den förvärvade fastigheten ligger i ett av Skellefteås mest attraktiva industriområden, med DAGAB och Kyl och frysexpressen som största hyresgäster.

–  Vi fortsätter att säkerställa vår position i Skellefteå genom strategiska förvärv. Denna fastighet ligger i absolut bästa läge kopplat till Northvolt, och allt pekar på att investeringstakten i området håller i sig. Skellefteå är en av våra 15-minutersstäder och förvärvet ger oss ännu bättre förutsättningar att takta upp vårt stadsutvecklingsarbete i staden, säger Annie Franzon, transaktionschef för Diös.


–  Vi fortsätter att säkerställa vår position i Skellefteå genom strategiska förvärv. Denna fastighet ligger i absolut bästa läge kopplat till Northvolt, och allt pekar på att investeringstakten i området håller i sig. Skellefteå är en av våra 15-minutersstäder och förvärvet ger oss ännu bättre förutsättningar att takta upp vårt stadsutvecklingsarbete i staden, tillägger Annie Franzon.

– Vi ser dagens affär som ett strategiskt steg för oss att fortsatt kunna investera i Skellefteå och fokusera på vår kärnverksamhet med att tillverka lokalproducerade kött-och charkprodukter samt färdigmat. Vi är säkra på att Diös kommer att kunna ta över och utveckla fastigheten på Hedensbyn på ett bra och långsiktigt sätt för både befintliga och nya hyresgäster, säger Magnus Nilsson, vd i koncernen Nyhléns Hugosons. 



Senaste från Redaktionen