31 januari 2023
torsdag, 24 juni 2021 10:39

Newsec säljer äldreboenden i Syd- och Västsverige

Skrivet av 

  

 

 


En av de fyra fastigheter som säljs är ett äldreboendet i Halmstad.Bostadsutvecklaren Trollängen och byggföretaget MTA har genom det gemensamma bolaget Eirhem avyttrat en fastighetsportfölj bestående av tre nyproducerade äldreboenden och ett under uppförande. Köpare är Vectura Fastigheter. Newsec har varit säljrådgivare.

– Vi är stolta och glada för förtroendet från Trollängen och MTA att agera rådgivare vid försäljningen av denna fina förvaltningsenhet. Vi har haft ett mycket stort intresse och hård konkurrens bland investerare i processen. Samhällsfastigheter av god kvalitet med långa hyresavtal är oerhört eftertraktade på marknaden, säger Mattias Andersson, Head of Capital Markets mid cap, Newsecs svenska rådgivningsverksamhet.

De fyra fastigheterna är belägna i Härryda, Halmstad, Kävlinge och Trelleborg. Sammanlagt innehåller portföljen 300 vårdbostäder om totalt 20.400 kvm.

– Vi välkomnar Vectura som nya ägare till dessa fina och påkostade fastigheter, eftersom vi har utvecklat, ägt och förvaltat de här fastigheterna vet vi att de håller hög kvalitet för både boende och personal. Det känns bra att lämna över stafettpinnen till Vectura som kommer att säkerställa en fortsatt god förvaltning och kvalitet. Genom denna försäljning har vi skapat goda förutsättningar att kunna genomföra en stor satsning på att bygga fler högkvalitativa äldreboenden med målet att Eirhem på sikt kan bli en av de ledande aktörerna inom sitt segment, säger Anders Börjeson, delägare i Eirhem.

Fastigheterna är fullt uthyrda till hyresgästen Attendo med en genomsnittlig återstående avtalstid om tolv år. Total hyresintäkt uppgår till 45 Mkr.

– Vi fortsätter vår tillväxtresa och utökar Vecturas fastighetsbestånd med fyra nyproducerade äldreboenden i tillväxtkommuner i Väst- och Sydsverige. Med detta förvärv expanderar vi fastighetsportföljen till 20 äldreboenden som passar väldigt bra in i vårt befintliga bestånd. De ligger även geografiskt nära en stor del av vårt övriga bestånd vilket vi ser som en styrka, säger Joel Ambré, vd för Vectura.