31 januari 2023
torsdag, 24 juni 2021 12:22

NCC säljer ett Company House till PensionDanmark

Skrivet av 

  

 

 


NCC säljer kontorshuset Omega Company House i området Skejby, Århus till PensionDanmark. Fotograf: Anette Roien

 

 

 

 

NCC säljer kontorshuset Omega Company House i området Skejby, Århus till PensionDanmark för cirka 260 Mkr. I och med avtalet får PensionDanmark ytterligare ett kontorshus i Skejby i sin portfölj och äger därmed tre kontorshus och ett hotell i ett av Århus mest attraktiva områden.

Avtalet ger PensionDanmark totalt cirka 9.000 kvm i form av en modern, hållbar och flexibel kontorsfastighet i Skejby norr om Århus, Danmark. Drygt 60 procent av fastigheten har redan hyrts ut till Energi Danmark och ytterligare en hyresgäst förväntas vara på plats inom kort.

– Vi är mycket glada att kunna lägga ytterligare ett Company House i Århus till vår portfölj, inte minst för de synergier vi uppnår genom att kunna erbjuda våra hyresgäster flera attraktiva möjligheter i området. Det är en hållbar fastighet med bra läge i ett attraktivt område med god infrastruktur. Vi har en stabil hyresgäst på plats och ytterligare en är på väg, och vi förväntar oss att investeringen ger god avkastning till medlemmarna under många år framöver, säger Marius Møller, chef för PensionDanmark.

– Omega Company House ligger i ett mycket attraktivt område i Århus där NCC utvecklat och byggt i området under många år, och där PensionDanmark köpt flera av våra fastigheter. Vi är mycket är glada att både hyresgäster och köpare har valt att investera i det här området, säger Joachim Holmberg, affärsområdeschef för NCC Property Development.

Projektet förväntas hållbarhetscertifieras enligt DGNB Gold. Detta innebär att fastigheten uppfyller höga krav på miljömässig, ekonomisk och social hållbarhet och kommer ha låg energiförbrukning och ett bra inomhusklimat.

Uthyrningsgraden uppgår till drygt 60 procent. Affären genomförs som en bolagsförsäljning och baseras på ett fastighetsvärde om cirka 260 Mkr, vilket ger en positiv resultateffekt i affärsområde NCC Property Development i det tredje kvartalet 2021. Försäljningen genomförs den 1 september 2021.