25 april 2024
torsdag, 24 juni 2021 12:43

Sofie Borg Landqvist, ny chef på Vasakronan

Skrivet av 

 

 


Rekryteringen av Sofie Borg Landqvist, idag fastighetschef i affärsområde Stockholm city för Vasakronan, innebär att hon blir ny chef handel i Stockholm, Vasakronan. Hon efterträder Martin Sandgärde som nyligen tillträdde rollen som affärsområdeschef Stockholm Nord.

Sofie Borg Landqvist är civilingenjör lantmäteri med fastighetsekonomisk inriktning och har en bakgrund på Vasakronan som biträdande fastighetschef och som fastighetschef i Stockholm. Handel, restauranger, kultur och upplevelser – kort sagt livet i gatuplan – spelar stor roll för citykärnornas attraktivitet. Med 730 enheter inom butik, restaurang och service, motsvarande 290.000 kvm i landets fyra största städer har Vasakronan goda möjligheter att utveckla både stråk och områden. Det görs långsiktigt och alltid med målet att skapa optimala förutsättningar för både Vasakronans kunder och de människor som vistas i staden.

I Stockholm har Vasakronan 260 lokaler motsvarande 110.000 kvm längs stråk som Sergelgatan, Malmskillnadsgatan, Sveavägen, Drottninggatan, Birger Jarlsgatan, Stureplan, Hamngatan, Regeringsgatan samt galleria Skrapan på Södermalm.

– Aktiviteten i gatuplan är en viktig del av Vasakronans affär. Under flera års tid har vi jobbat med att utveckla bland annat området runt Sergelhusen och vi jobbar nu vidare med Sergelgatan. Varje stråk och område har sina förutsättningar och sin potential. Vår uppgift är att på kort och lång sikt skapa optimala förutsättningar för aktörer och koncept som vill synas och verka i staden. Målet är att skapa platser där människor vill vara. I det arbetet kommer Sofie ha en viktig roll, säger Ronald Bäckrud, regionchef för Vasakronan Stockholm.

Sofie Borg Landqvist
är civilingenjör lantmäteri med fastighetsekonomisk inriktning och har en bakgrund på Vasakronan som biträdande fastighetschef och som fastighetschef i Stockholm. Hon tillträder sin nya roll den 23 augusti 2021.