1 december 2023
måndag, 28 juni 2021 10:25

Sveafastigheters första kollektivhus hyrs ut

Skrivet av 

  

 

 


Några av de blivande hyresgästerna och intressenter på platsbesök vid byggnationen av Rudbeckia kollektivhus i Rosendal, Uppsala.

 

I november 2021 är det inflyttning i Sveafastigheters första kollektivhus, Rudbeckia, i Rosendal, Uppsala. Redan nu har hyreslägenheterna börjat bokas. Det finns ett stort intresse att bo lite mer tillsammans.

Under pandemin har många reflekterat över sitt boende och behov av gemenskap. I det nybyggda området Rosendal i Uppsala bygger Sveafastigheter sitt första kollektivhus, ritat av Belatchew Arkitekter. 42 hyreslägenheter där hyresgästerna delar på 400 kvm gemensamma ytor.

– Vi märker ett stort intresse av boendelösningar som erbjuder något mer än en standardlägenhet, som uppmuntrar och underlättar gemenskap. Att bo i vårt kollektivhus innebär att du har en fullt utrustad lägenhet, och dessutom har tillgång till stora gemensamma ytor och en fantastisk takterrass, säger Viktor Mandel, vd, Sveafastigheter.

I Sveafastigheters kollektivhus börjar hemmet direkt när du stigit in genom porten, inte bara innanför den egna lägenhetsdörren. Egentligen handlar det om vanliga moderna lägenheter med kök och badrum, som dessutom har tillgång till extra ytor när den egna lägenheten inte räcker till. Som hobbyrum, stort vardagsrum och gemensamt kök. Möjligheterna är många.

För barn upplevs kollektivhus ofta extra positivt. Möjligheten att röra sig friare utanför den egna lägenheten, möten och samvaron med vuxna i alla åldrar och interaktionen med andra barn i boendet gör kollektivhus till en fantastisk start i livet.

– Vi vill bo i ett kollektivhus för att vi vill att våra barn ska växa upp i en trygg gemenskap, med vuxna som de känner väl och andra barn som de kan leka med när som helst, säger den blivande hyresgästen Rachel Elsinga.

– Rudbeckia har olika lägenhetsstorlekar för att det ska passa såväl singelhushåll som familjer och olika åldrar. Det blir spännande att följa vilka som flyttar in, säger Åsa Hansson, projektchef för Sveafastigheter.

Rudbeckia kollektivhus är uppfört av H2 Entreprenad. Lägenheterna förmedlas via Uppsala Bostadsförmedling här. Det går också att kontakta Rudbeckia kollektivhus för intresseanmälan och mer information här.