19 maj 2024
måndag, 28 juni 2021 12:13

Skanska satsar 540 Mkr på logistik i Helsingborg

Skrivet av 

  

 

 


Skanskas projekt är beläget i Långeberga logistikområde i Helsingborg, ett strategiskt logistikläge precis i anslutning till knutpunkten E4/E6/E20 som förbinder Köpenhamn med Oslo och Stockholm.

 

 

 Skanska investerar cirka 540 Mkri ett logistikprojekt i Helsingborg som är fullt uthyrt till Greenfood. Byggkontraktet är värt cirka 400 Mkr, vilket inkluderas i orderingången för Skanska Sverige i det andra kvartalet 2021.

Projektet är beläget i Långeberga logistikområde i Helsingborg, ett strategiskt logistikläge precis i anslutning till knutpunkten E4/E6/E20 som förbinder Köpenhamn med Oslo och Stockholm. Anläggningen om 44.000 kvm kommer ha stort miljöfokus i allt från materialval, effektiva kylsystem till modern värmeåtervinning. En solcellsanläggning på taket kommer att täcka delar av byggnadens elbehov.

– Skanska har de senaste åren utvecklat logistikfastigheter på över 40 000 kvadratmeter i Helsingborg. I och med de nya anläggningarna adderar ytterligare lika mycket yta till samtidigt som vi fortsätter vårt arbete för att skapa ytterligare attraktiva byggrätter för logistik i området, säger Ida Granqvist, marknadsområdeschef Logistik, Skanska Fastigheter Göteborg.

Byggnadsarbetet inleddes under det andra kvartalet 2021 och planeras vara slutfört under det första kvartalet 2023.