Skriv ut denna sida
måndag, 28 juni 2021 12:21

Helene Åsander, ny inköpschef för Wästbygg Gruppen

Skrivet av 

 

 


Rekryteringen av Helene Åsander innebär att hon, i en nyinrättad roll, blir inköpschef för Wästbygg Gruppen. Hon tillträder 23 augusti 2021 och hon får då det övergripande ansvaret för att utveckla Wästbygg Gruppens strategiska inköpsarbete.





Helene Åsander är en rutinerad inköpare.

 


Helene Åsander är en rutinerad inköpare med gedigen kunskap om byggbranschen och inköpsfrågor. Hon kommer närmast från en roll som regioninköpschef på Peab.

– Med Helene som övergripande ansvarig för vårt inköpsarbete skapar vi ännu bättre förutsättningar för att uppfylla våra högt ställda lönsamhets-, kvalitets- och hållbarhetsmål. Helene kommer bland annat, att tillsammans med övriga inköpsfunktioner, vidareutveckla vår koncernövergripande inköpsstrategi samt förbättra och effektivisera våra inköpsrelaterade arbetssätt och verktyg, säger Claas Wallin, verksamhetsutvecklingschef för Wästbygg Gruppen.

– Jag uppfattar Wästbygg som ett genuint företag med framåtanda. Att man nu vill utveckla inköpsverksamheten ytterligare, bland annat med hållbarhetsmålen i sikte, tycker jag är ett bevis på det. Jag ser fram emot att få vara med och bidra, avslutar Helene Åsander.


Senaste från Redaktionen