1 juni 2023
måndag, 28 juni 2021 12:53

Newsec säljer industrifastighet i Jönköping

Skrivet av 

  

 

 


Fastigheten Utkastet 3, om totalt 9.040 kvm, har en stor utvecklingspotential  i Jönköping.

 

 Västerhuset AB har avyttrat en industrifastighet med stor utvecklingspotential om totalt 9.040 kvm i Vättersnäs, Jönköping. Newsec har varit säljarens rådgivare. Köpare är Tosito AB.

– Vi är glada att ha få förtroendet från Västerhuset AB att agera rådgivare i denna process. Fastigheten är en bra förvaltningsenhet med utvecklingspotential genom att driva detaljplan för bostäder, vilket väckt stort intresse från både nationella och regionala investerare, säger Mattias Andersson, Head of Capital Markets Mid Cap, Newsecs svenska rådgivningsverksamhet.

Fastigheten Utkastet 3 har en total uthyrningsbar area om 9.040 kvm med en tomtareal om 35.191 kvm.

– Efter att ha förvaltat och utvecklat denna fastighet under flera år så välkomnar vi med varm hand Tosito som ny ägare och ser fram emot att följa deras fortsatta resa med fastigheten. I samband med försäljningen blickar vi nu framåt och letar aktivt efter nya projekt och fastigheter i våra fokusområden, Jönköping och Skövde, för att fortsatt stärka vår position på den kommersiella marknaden, säger Björn Karlsson, vd förVästerhuset. 

Industrifastigheten är fullt uthyrd med Holmgrens Bil som stark ankarhyresgäst.

– Vi brinner för Jönköping och vill fortsätta att expandera i länet. Det känns kul att göra affär med Björn och Västerhuset som vi känner väl sedan tidigare. Fastigheten Utkastet 3 är en spännande byggnad med stor utvecklingspotential i flera olika inriktningar. Nu ser vi fram emot att börja förvalta fastigheten och lära känna dess hyresgäster, säger Tommy Fritz, vd för Tosito.