1 juni 2023
tisdag, 29 juni 2021 09:52

Galären bygger nytt åt Solar Sverige AB

Skrivet av 

  

 

 


Det är i fastigheten på Banvägen 23 i Luleå som Solar Sverige AB ska hyra lokaler.
Solar Sverige AB flyttar till nya lokaler på Notviksstan i Luleå under andra kvartalet 2022. Lokalerna utgör en nyproduktion om cirka 1.000 kvm i en befintlig fastighet på Banvägen 23.

Uthyrningen avser ytor om cirka 1.000 kvm och avtalet är tecknat på 8 år. När Solar flyttar från Skutviken till Notviksstan i april 2022 får företaget större och bättre anpassade ytor för både sina medarbetare och kunder. Ytorna kommer att utgöras av en proffsbutik, ett lager, ett kontor och personalytor.


– Vi är glada över att ha hittat den här lösningen tillsammans med Solar. De var i behov av större ytor för att kunna möta den växande marknaden i Luleå och då ville vi gärna hjälpa till med en attraktiv lokallösning, säger Gunnar Tåhlin, vd för Galären i Luleå.

Solars Luleåverksamhet täcker upp ett stort geografiskt område i en attraktiv region. Därför uppstod ett behov om nya ytor vilket nu genererar en omlokalisering inom Galärens fastighetsbestånd.

– Vi valde Galären som hyresvärd även fortsättningsvis då de under pågående avtalstid gett oss möjlighet att förändra våra lokaler utefter verksamhetens behov. Det gjorde det smidigt och enkelt för oss att både byta lokalisering och hitta en attraktiv och matchande lösning i ett lika bra logistiskt läge som innan, säger Emil Sjöström, Compentence Center Manager på Solar Sverige AB.

Nu väntar en cirka 8 månader lång projektering och ombyggnation innan lokalerna kan tas i bruk.

– I och med ombyggnationen för Solar fortsätter vi att skapa ett attraktivt Notviksstan, säger Gunnar Tåhlin på Galären. Vi tar bland annat tillbaka den gamla tegelarkitekturen på området och fastighetens ursprungliga fönster får komma fram och ta plats i fasaden för att förstärka lokalens ljusinsläpp. Hela byggnaden ska hänga ihop med de övriga ägda fastigheterna som en röd tråd genom området. Vi bygger också för att kunna klara kraven för att miljöcertifiera byggnaden enligt GreenBuilding, berättar Gunnar Tåhlin vidare.