20 april 2024
tisdag, 29 juni 2021 16:02

Catella köper landmärke i Düsseldorf

Skrivet av 

 



 

 

 


Fastigheten på Königsallee 106 i centrala Düsseldorf, om 26.000 kvm i 17-våningar, uppfördes år 1967 och genomgick en större renovering år 1992.




 

 

 

 

 

 

Christoffer Abramson utnämndes till vd och koncernchef för Catella i februari 2021. Den 15 oktober 2020 blev han CFO för Catella.

 

 

 

 

 

Catella AB har genom sitt dotterbolag Catella Project Capital ingått ett avtal om att förvärva Königsallee 106 i centrala Düsseldorf. Genom avtalet är Catellas ambition att bidra till utvecklingen av centrala Düsseldorf med hållbarhet, energieffektivitet och modern stadskvalitet i fokus. Total investering beräknas till 250 miljoner euro, cirka 2.533 Mkr, och Catellas andel av projektet är 23 procent.

Investeringen är ett stort steg i arbetet med företagets starkare fokus på fastighetssegmentet inom affärsområdet Principal Investments. Strategin är att växa genom egna investeringar och investeringar tillsammans med utvalda partners, i detta fall WPV, ett pensionsföretag som förvaltar över fyra miljarder euro på den tyska marknaden. Catella kommer nu tillsammans med partners att fokusera på de långsiktiga förbättringsplanerna för denna byggnad om 26.000 kvm. i Düsseldorfs centrala affärsdistrikt.

– Det är glädjande att ha ingått detta avtal genom vårt lokala tyska team i Catella Project Management och är glada över att samarbeta med WPV i denna viktiga transaktion. Utvecklingen tillsammans med de andra investeringarna i Tyskland, samt logistikfastigheter i Frankrike, Spanien och Sverige tydliggör Catellas ambition att framgångsrikt öka egna fastighetsinvesteringar och partnerskap i hela Europa. Hittills har nästan 700 Mkr av Catellas kapital investerats för att bidra till bolagets långsiktiga avkastningsmål. Vi ser stora möjligheter för framtida partnerskap och att växa vår fastighetsportfölj inom Principal Investments i hela Europa, säger Christoffer Abramson, vd för Catella