26 april 2024
onsdag, 30 juni 2021 16:35

CapMan säljer i Oslo för 290 Mkr

Skrivet av 

 



 

 

 


Den historiska fastigheten, om 4.500 kvm på St. Olavs gate 23 i centrala Oslo, byggdes år 1900. Fastigheten förvärvades av CapMan i juni 2017 och var bolagets första förvärv i Norge. Fastigheten har förberetts för en totalrenovering som återställer fastighetens historiska värde.

 

 

 

 

CapMan Nordic Real Estate Fund har gått med på att sälja St. Olavs gate 23, en 4.500 kvm stor kontorsbyggnad i centrala Oslo, till den norska studentorganisationen SiO. Det avtalade fastighetsvärdet är cirka 290 miljoner norska kronor, cirka 290 Mkr.

Den historiska fastigheten, som ursprungligen byggdes 1900, förvärvades av CapMan i juni 2017 och var bolagets första förvärv i Norge. Fastigheten har förberetts för en totalrenovering som återställer fastighetens historiska värde. Ett bygglov har också erhållits, vilket möjliggör en utökad yta om på cirka 500 kvm.

– När vi köpte den här fastigheten 2017 såg vi förädlingsmöjligheter på den här platsen. Vi kunde också se att utvecklingen av de intilliggande nya anläggningarna för Oslo universitet vid Tullinkvartalet ytterligare skulle stärka själva området som ett kluster för högre utbildning. Den nuvarande höga efterfrågan på moderna fastigheter och ökat intresse från organisationer inom utbildnings- och innovationssektorn gör tidpunkten och resultatet för denna transaktion optimal, säger Magnus Berglund, investeringsdirektör på CapMan Real Estate.

– Vi är mycket nöjda med försäljningen till SiO och deras planer för långsiktig etablering i fastigheten, vilket kommer att bidra mycket till hela området och ge en fantastisk möjlighet för studenterna i Oslo, säger Andreas Wang, investeringsdirektör på CapMan Fastighet.

Akershus Eiendom och CLP var rådgivare åt CapMan Real Estate med försäljningen.

St. Olavs gate 23 är den femtonde fastighetstillgången som säljs i 2013 års mervärdesfond, CapMan Nordic Real Estate I, som nu har sju tillgångar kvar i portföljen. Teamets tredje nordiska mervärdesfond, CapMan Nordic Real Estate III, grundades i september 2020 och den har slutfört sin sista investering med eget kapital på 564 miljoner euro, vilket överstiger målstorleken på 500 miljoner euro.

CapMan Real Estate förvaltar för närvarande totalt 3,6 miljarder euro i fastighetstillgångar. Fastighetsteamet består av över 40 medarbetare i Helsingfors, Stockholm, Köpenhamn, Oslo och London.