18 april 2024
torsdag, 01 juli 2021 09:48

KlaraBo köper 270 bostäder i Gävle och Skokloster

Skrivet av 

 



 

 

 


Andreas Morfiadakis, vd för KlaraBo.

 

 

 

 



KlaraBo Sverige AB förvärvar 273 hyreslägenheter i centrala Gävle och i Skokloster i Håbo kommun. Säljare är Rutger Arnhult genom bolag som även blir aktieägare i KlaraBo. Bestånden utgörs av bostadsfastigheter och omfattar tillsammans cirka 20.000 kvm uthyrbar area.

Samtliga förvärvade bostäder är uthyrda och kommer att ingå i KlaraBos befintliga förvaltningsorganisation. Fastigheterna passar väl in i KlaraBos värdeskapande förvaltning som bland annat innebär uppgradering av bostäderna. Tillträde skedde 30 juni.

– Jag är mycket glad att annonsera ytterligare förvärv inför vår planerade börsnotering. Vi har under en 3-årsperiod byggt upp ett betydande förvaltningsbestånd som idag uppgår till över 5.300 lägenheter där merparten av portföljen har god förädlingspotential. Jag vill samtidigt välkomna Rutger Arnhult som genom transaktionen blir delägare i KlaraBo, säger Andreas Morfiadakis, vd för KlaraBo.

Gävle är en attraktiv tillväxtort som har goda förbindelser såväl norrut som till Stockholm. Skokloster är en naturskön del av Stor-Stockholm, belägen intill Mälaren med närhet till Arlanda.  

Under andra kvartalet 2021 har KlaraBo vuxit markant och har nu en fastighetsportfölj med över 5.300 lägenheter och ytterligare 1.100 lägenheter i projektportfölj för nybyggnation. KlaraBo har ett fastighetsvärde som närmar sig 7 Mdr kr och bolaget har sedan tidigare meddelat att det utvärderar en möjlig börsnotering under 2021 eller 2022.