2 oktober 2023
torsdag, 01 juli 2021 12:27

Castellum köper av Humlegården i Solna strand

Skrivet av 

  

 

 


Humlegården Fastigheter säljer för 950 Mkr Aprikosen 3, om 21.573 kvm i Solna strand, till Castellum. Fotograf: Gustav Kaiser

 

 Castellum förvärvar för 950 Mkr kontorsfastigheten Aprikosen 3 från Humlegården Fastigheter.

– Det känns klockrent för oss att ta plats i Solna strand som är ett väletablerat kontorskluster med goda kommunikationer och med närhet till bra service. Fastigheten har en bra hyresgästbas och ger oss utvecklingsmöjligheter samt är ett naturligt steg i vår ambition att växa ytterligare i Solna, säger Henrik Saxborn, vd för Castellum AB.

Solna strand är en delmarknad belägen mellan Sundbyberg och Huvudsta utmed Bällstaviken. Man når området enkelt oavsett transportsätt och det tar endast cirka 10 minuter in till Stockholm City med tunnelbana. Det är ett väletablerat kontorskluster som kommer fortsatta att utvecklas som kontorsmarknad.

 

– Castellum är en aktör som liksom Humlegården strävar efter att utveckla platserna där de är verksamma. I Solna strand pågår ett aktivt arbete där vi tillsammans med andra fastighetsägare i området samverkar kring stadsdelens utveckling. Här ser vi Castellums närvaro som ett positivt tillskott och vi ser fram emot det fortsatta samarbetet. Just nu har vi ett stort fokus på utvecklingen av vårt bestånd, där vår största pågående satsning är det nya kvarteret Origo som uppförs i de norra delarna av Solna strand, strax intill Swedbank HQ och Grow Hotel, säger Anneli Jansson, vd för Humlegården.

 

– Läget med närhet till både tunnelbana och större trafikleder är en av många kvaliteter, konstaterar Martin Bjöörn, vd för Castellum Region Stockholm-Norr.  Det nya förvärvet stärker vår position i Stockholm och vårt produkterbjudande i delmarknaden Solna.

Aprikosen 3 byggdes 1972 och består av en hög- respektive lågdel. Fastigheten består av flexibla ytor i god standard och är certifierad enligt BREEAM In-Use ”Very Good”. De fem största hyresgästerna står för cirka 38 procent av hyresvärdet.

Affären i korthet

Castellum förvärvar fastighetsägande bolaget till kontorsfastigheten Aprikosen 3 av Humlegården Holding III AB. Förvärvspris: cirka 950 Mkr inklusive omkostnader. Tillträde: den 1 september 2021. Uthyrbar area: 21.573 kvm. Årligt hyresvärde: cirka 56 Mkr. Större hyresgäst: Fenix Outdoor AB. Ekonomisk uthyrningsgrad: 92 procent. Genomsnittlig kontraktsduration cirka 2,4 år.