2 oktober 2023
torsdag, 01 juli 2021 13:25

CapMan köper en stor kontorsfastighet i Häggvik

Skrivet av 

  

 

 


CapMan Nordic Real Estate III Fund köper av Centria en modern kontorsfastighet i Häggvik, om 12.000 kvm, som ursprungligen år 2002 byggdes som ett Stockholmskontor för ABB.

 
CapMan Nordic Real Estate III Fund har förvärvat en modern kontorsfastighet i Häggvik av Centria. Den 12.000 kvm stora fastigheten, som utvecklades 2002 ursprungligen som ett Stockholmskontor för ABB, hyrs för närvarande ut till tre hyresgäster. När hyresavtalet löper ut planerar CapMan att hyra ut utrymmet till fler hyresgäster och diversifiera inkomstrisken i fastigheten. Dessutom kommer fastigheten att vara miljöcertifierad enligt BREEAM In-Use.

Häggvik, beläget intill motorväg E4, är för närvarande under stark utveckling och kommer att förvandlas från ett detaljhandelsområde till ett livligt stadsområde med nya kommersiella utrymmen och cirka 5.000 nya lägenheter som ska färdigställas under de kommande tio åren. Området får ytterligare attraktivitet och tillgänglighet från utvecklingen av Stockholm Bypass, spårvagnsförlängningen och en ny pendeltågsingång 200 meter från fastigheten.

– Den här fastigheten är ett utmärkt tillskott till vår växande tredje mervärdesfond. Efter områdets utveckling och förbättrad tillgänglighet i kombination med vår aktiva ledning för att ytterligare modernisera och uppgradera kontorslokalen kommer utrymmets attraktivitet att öka ytterligare och ge en stor etableringsmöjlighet för ett stort urval av hyresgäster, säger Magnus Berglund, Investment Director på CapMan Real Estate.

CapMan Nordic Real Estate III Fund, lagets tredje nordiska värdeförädlingsfond, grundades i september 2020 och har slutfört den slutgiltiga stängningen på 564 MEUR, vilket överstiger målstorleken på 500 MEUR. Förvärvet blir fondens sjunde transaktion och den tredje i Sverige.