2 oktober 2023
onsdag, 07 juli 2021 11:32

Niam köper stort bostadsprojekt i Odense

Skrivet av 

  

 

 

Niam ska utveckla drygt 300 bostäder på platsen för Dalum Pappersverk i Odense.


 

 

 

Niam har förvärvat ett bostadsutvecklingsprojekt, beläget på en tidigare industritomt, där det historiska pappersverket Dalum stod. Projektet förvärvades från den danska utvecklaren MT Højgaard och kommer att leverera 301 lägenheter under de kommande åren.

Projektet, som omfattar 27.500 kvm, ligger i Odense, Danmarks tredje största stad, med närhet till natur, vatten och skolor samt olika transportförbindelser till stadens centrum. Projektet kommer att bli miljöcertifierad med DGNB Gold och när det är klart kommer det att ingå i ett nytt attraktivt bostadsområde om 45.000 kvm.


Michael Berthelsen, Country Manager Denmark på Niam, säger:
– Vi fortsätter att fokusera på hållbara fastigheter som tillgodoser våra hyresgästers behov. Vi är glada att samarbeta med MT Højgaard i detta projekt där ambitionen är att erbjuda hållbara och högkvalitativa, men ändå prisvärda bostäder för alla.

Byggandet förväntas starta i september 2021 av MT Højgaard Danmark och Raunstrup (del av Enemærke & Petersen-koncernen), och planeras vara färdigställt under första kvartalet 2024.

Finn Mortensen, projektutvecklingschef på MT Højgaard Projektutveckling, säger:
– Vi ser fram emot att samarbeta med Niam och skapa ett attraktivt nytt bostadsområde med en mängd olika lägenheter samtidigt som vi bevarar områdets unika historia och själen i Danmarks äldsta pappersbruk. Det är ett spännande projekt som låter oss dra nytta av kompetensen i MT Højgaard Holding Group för att förvandla ett tidigare industriområde till ett nytt, mångsidigt bostadsområde.

Med detta förvärv fortsätter Niams närvaro på den danska bostadsmarknaden att växa och portföljen består nu av cirka 1.400 enheter.

Niam är en av norra Europas ledande fondförvaltare inom fastighetsinvesteringar och förvaltar ett fastighetsbestånd om cirka 2.5 miljarder euro.