Skriv ut denna sida
onsdag, 07 juli 2021 11:41

Nyfosa Finland köper fastigheter för 209 Mkr

Skrivet av 

  

 

 


Hanna Rauhala, Partner och Head of Finland på Brunswick Real Estate.

Nyfosa har förvärvat fem fastigheter i de finska regionsstäderna Oulu och Tampere. Förvärven, som är Nyfosa Finlands första och uppgår till ett totalt värde om 20,6 miljoner euro, motsvarande cirka 209 Mkr.

Fastigheterna har en total yta om cirka 21.000 kvm med ett årligt hyresvärde om 2,3 miljoner euro, motsvarande cirka 23 Mkr. De fem fastigheterna är belägna i regionsstäderna Oulu och Tampere och består främst av lätt industri, proffshandel och verksamhetslokaler med ett flertal etablerade aktörer som hyresgäster.

Total genomsnittlig återstående avtalstid uppgår till 6,3 år och uthyrningsgraden uppgår till 95 procent. Nyfosa Finland lanserades 15 april i år av Nyfosa och Brunswick Real Estate vars ägarandel i förvärvet utgör 10 procent. Tillträde skedde den 2 juli 2021.

– Vi är nöjda över att ha startat Nyfosa Finlands resa med dessa två affärer som bidrar med starka kassaflöden och uthålliga hyresnivåer i växande regionsstäder. Etableringen av Nyfosa Finland har mottagits väl av marknaden och vi har en robust pipeline av möjliga affärer framåt, kommenterar Hanna Rauhala, Partner och Head of Finland på Brunswick Real Estate.

Brunswick stärker samtidigt teamet och rekryterar Mathias Vuorelma som Head of Transactions Finland. Han kommer senast från JLL där han var Senior Director och Co-Head of Capital Markets.

Senaste från Redaktionen