2 oktober 2023
onsdag, 07 juli 2021 12:07

Patrizia köper i Västerås av Bonava för 435 Mkr

Skrivet av 

  

 

 

Patrizia köper av Bonava en fastighet, som när den är färdig å2 2023 kommer att ha 162 lägenheter i olika storlekar i utmärkt läge vid vattnet i centrala Västerås. 

 

 

Patrizia har förvärvat en flerfamiljsfastighet från Bonava i Västerås på uppdrag av sina institutionella kunder genom en affär som forward funding värd cirka 435 Mkr.

Fastigheten kommer, när den är färdig 2023, att ha 162 lägenheter i olika storlekar i utmärkt läge vid vattnet i centrala Västerås, och erbjuda möjlighet till ett attraktivt modernt boende. Den lokala hyresmarknaden för bostäder i Västerås har utvecklats väl med positiva underliggande faktorer, inklusive en låg vakansgrad och hög efterfrågan på bostäder, med upp till fyra års bostadskö.

Västerås är Sveriges sjunde största stad och Stockholm kan nås med direkttåg på under en timme, vilket gör Västerås till en eftertraktad plats för pendlare. Stockholm Arlanda flygplats ligger drygt en timmes bilresa bort.

– Västerås gagnas av starka nationella och internationella transportförbindelser såväl som ett centralt geografiskt läge i Sverige, vilket bidrar till karaktären på stadens lokala bostadsmarknad med låg risk och hög efterfrågan. Den här fastigheten i stadens mest attraktiva läge, kommer erbjuda invånarna enkel pendling till Stockholm och en mängd lokala bekvämligheter som tilltalar en bred bas av potentiella hyresgäster säger Jörg Laue, Head of Transactions Nordics, för Patrizia.

– Den här affären utökar Patrizias meritlista när det gäller att generera säker avkastning för våra klienter genom investeringar i framtidssäkra tillgångar, säger Johan Öhlund Lagerdahl, Sverigechef för Patrizia. Jag är glad att vi tillsammans med Bonava tar en aktiv roll i skapandet av det nya Västerås, genom att leverera välbehövliga hyresbostäder av hög kvalitet. Vi fortsätter att aktivt söka nya investeringsmöjligheter i Norden.

– Västerås stad fortsätter att växa och det finns ett stort behov av fler bostäder. Projektet har ett attraktivt och centralt läge invid Mälaren och affären är ett kvitto på att vårt erbjudande av hyresrättsprojekt av hög kvalitet i kombination med vår strukturerade process, skapar intresse bland internationella investerare. Tillsammans med Patrizia bidrar vi till utvecklingen av Västerås, säger Fredrik Hemborg, affärsenhetschef, för Bonava Sverige.

I kvarteret Förseglet planerar Bonava att totalt uppföra drygt 550 bostäder i fyra etapper. De första två etapperna, vilka innefattar drygt 320 bostäder, är i produktion med en första inflyttningen i hösten 2021. Hela grannskapet ska vara färdigställt under det andra halvåret 2024.