24 juni 2024
fredag, 09 juli 2021 14:06

NCC och Aros bygger 155 lägenheter i Danderyd

Skrivet av 

  

 

 


NCC och Aros Bostad bygger 155 lägenheter i andra etappen av det nya bostadskvarteret Invernesshöjden i östra Mörbylund, Danderyd. Illustration: Aros Bostad

 

 

 

 

 

NCC ska i samverkan med Aros Bostad bygga cirka 155 lägenheter i andra etappen av det nya bostadskvarteret Invernesshöjden i östra Mörbylund, Danderyd. Projektet har ett ordervärde på cirka 320 Mkr.

– I och med entreprenadavtalet kan vi se fram emot ännu en projektstart i år. Aros Bostad har arbetat tillsammans med NCC i flera tidigare bostadsprojekt och vi har stor respekt för NCC:s kunnande inom entreprenad- och hållbarhetsfrågor, säger Magnus Andersson, vd för Aros Bostad.

NCC och Aros Bostad ingick ett samverkansavtal i december 2017 om att utveckla Invernesshöjden i södra Danderyd, ett nytt bostadskvarter med över 400 lägenheter och en förskola.

Den första etappen innefattade 86 bostadsrättslägenheter fördelade i två bostadshus. Inflyttningen har nu påbörjats i dessa. Nu inleds etapp två och NCC:s uppdrag omfattar nybyggnation av cirka 155 bostadsrättslägenheter. Bostadshuset uppförs som lamellhus med underliggande två våningar garage och bostadskomplement. Lägenheterna är välplanerade i storleken 1-6 rum och kök inklusive balkong eller uteplats.

– Sedan 2017 har vi ett mycket bra samarbete med Aros Bostad. Nu tar vi med oss alla goda erfarenheter till projektets andra etapp där vi kommer att bygga cirka 155 lägenheter i bostadskvarteret Invernesshöjden. I augusti påbörjas markarbetet och själva bostadsproduktionen i mitten av februari 2022, säger Annika Grönberg, avdelningschef för NCC Building Sweden.

Byggstart sker i augusti 2021 och första inflyttning beräknas ske i slutet av 2024. Affären uppgår till cirka 320 Mkr och orderregistreras i tredje kvartalet 2021 i affärsområde NCC Building Sweden. Entreprenaden utförs i samarbete med NCC Infrastructure.